Κύριε Νίκα, είστε εκπαιδευτικός. Συνεπώς αντιλαμβάνεστε την σημασία του προτύπου, του παραδειγματισμού και του συμβολισμού. Επίσης είστε πρώην δήμαρχος, άρα αντιλαμβάνεστε την αξία της δημοκρατίας και την ουσία της εγγύτητας της εξουσίας στον πολίτη. Είστε, τέλος Περιφερειάρχης που σας εξέλεξε ο λαός, με οριακή πλειοψηφία, σας στήριξε το κόμμα που διοικεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ώστε να κατανοείτε ότι οι πράξεις σας, ο λόγος σας ακόμα και οι σκέψεις σας απηχούν, επηρεάζουν και χαρακτηρίζουν όλο τον κοινωνικό και πολιτικό σας περίγυρο.

Κύριε Νίκα διατηρείτε άριστες σχέσεις με τους δίκαιους και αγαθούς της Εκκλησίας. Επιδιώκετε συναλληλία με τους πολίτες της Πελοποννήσου και ως ιδιαίτερα προβεβλημένο πρόσωπο αποτελείτε παράδειγμα, είτε προς μίμηση είτε προς αποφυγή, στο σύνολο των πολιτών που σας παρακολουθούν.

Η αδυναμία σας να διαχειριστείτε το δημόσιο χρήμα και να το διανείμετε δίκαια σε όσους αναλογεί είναι πλέον ολοφάνερη. Η αστοχία στην πολιτική σας σε ότι αφορά τουλάχιστον την επικοινωνία είναι παραδειγματική. Η αποτυχία σας να διοικήσετε ακόμα και αυτά που ένας κοινοτάρχης θα κατάφερνε με ευκολία είναι ανάγλυφη.

Κάτι πρέπει να κάνετε για να μην βεβαιωθούμε ότι έχετε κακή πρόθεση και δόλιο σκοπό. Πρέπει άμεσα να διορθώσετε τα κακώς κείμενα, να αναθέσετε σε ικανούς να διαχειριστούν και να διοικήσουν τομείς και να θεραπεύσετε κάθε αδικία που, είτε εκούσια είτε ακούσια, έχετε επιφέρει.

Αλλιώς είστε απόλυτα εκτεθειμένος. Είστε προσωπικά υπεύθυνος για την έκθεση όλων όσων σας ψήφισαν, σας ακολούθησαν, σας στήριξαν, σας δικαιολογούν και σας χειροκροτούν. Δυστυχώς κύριε Περιφερειάρχα εκθέτετε ακόμα και εκείνους που θέλετε να ευνοήσετε.

Το ζήτημα για έναν πολιτικό δεν είναι να μεσουρανεί όσο κατέχει την εξουσία, αυτό είναι εύκολο, αλλά να διατηρεί το κύρος και το σεβασμό στον πρόσωπό του ακόμα και όταν την παραδώσει.

Δυστυχώς κύριε Νίκα όλα δείχνουν ότι θα βρεθείτε αντιμέτωπος με αυτή την ισχύ της δικαιοσύνης και της εκτίμησης που δεν απονέμεται και δεν αποτιμάται από συστήματα, ομάδες και μισθωτούς συνεργάτες αλλά από τον κοινό νου και τον μέσο πολίτη. Και δυστυχώς, αυτή η απονομή είναι κάτι που δεν θα μπορείτε να διορθώσετε όταν, κάποια στιγμή, θα παραδώσετε την εξουσία.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις