Δεν είναι ώρα να αναλύσουμε πόσο σημαντικό και κρίσιμο είναι να κατέχεις την τέχνη της επικοινωνίας στον Τουρισμό. Η νέα γκάφα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με την παραγωγή – κι εύχομαι όχι την προβολή – ενός ανεκδιήγητου spot για την τηλεόραση, είναι ακόμα μια ήττα του τόπου.

Κανείς δεν διαφωνεί ότι η Περιφερειακή Αρχή αισθάνεται την ανάγκη να διαφημίσει τον τόπο και τον Τουρισμό. Όμως δεν ξέρει να το κάνει και δεν είναι σε θέση να δώσει το στίγμα σε αυτούς που αναλαμβάνουν τέτοιες καμπάνιες - εργολαβίες.

Φυσικά, η Πελοπόννησος δεν θέλει να υφαρπάξει τον τουρισμό από άλλες περιοχές και φυσικά, η Πελοπόννησος δεν είναι ένας τόπος με αναχρονιστικούς ανθρώπους, βαθιά νυχτωμένους που ξαφνικά ξύπνησαν με το κινητό στο χέρι.

Το spot της Περιφέρειας προσβάλει και προκαλεί. Προσβάλει και τους ανθρώπους της Πελοποννήσου αλλά και τους νησιώτες. Προκαλεί, με την πολεμική έννοια, και τους ανθρώπους της Πελοποννήσου τους Έλληνες όπου Γης. Προσβάλει κάθε αποδέκτη…

Είναι πράγματι απορίας άξιον πως από την «Μυθική Πελοπόννησο» φτάσαμε στην «Καθυστερημένη Πελοπόννησο» που, θέλει και δεν μπορεί, δημιουργεί αλλά καταστρέφει, αξίζει αλλά χωρίς νόημα, είναι παρούσα αλλά απούσα, έχει αλλά δεν αντέχει, φωνάζει αλλά χωρίς ειρμό, αντιλαμβάνεται αλλά χωρίς σκοπό. Μια Πελοπόννησος που βγάζει τον κακό εαυτό της και μόνον.

Αν στην περιφέρεια έτσι βλέπουν σήμερα την Πελοπόννησο τότε είναι κάτι που πρέπει να το κοιτάξουν… Η Πελοπόννησος έχει ήδη αλλάξει κι έχει άλλο πρόσωπο.

Η Περιφερειακή Αρχή με ένα spot και μόνο επιχειρεί να καταλύσει την γενική στρατηγική της χώρας για τον Τουρισμό, συγκρούεται με κάθε τι έξω από την Πελοπόννησο με μια υφέρπουσα κακή νοοτροπία που έχουν οι κατέχοντες, οι αυθεντίες, οι εκλεκτοί και οι δεδομένοι που καταλήγουν τελικά αξιολύπητοι.

Κρίμα και άδικο. Κανονικά μια τέτοια καμπάνια δεν πρέπει να χρηματοδοτηθεί από δημόσια ή ευρωπαϊκά ταμεία.

Απορίας άξια και η σιωπή όσων επαγγελματικά και ηθικά θίγονται από τα νοήματα της καμπάνιας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις