«Απο τότε που βγήκε η συγνώμη χάθηκε το φιλότιμο» λέει ο σοφός λαός κύριε Θεοδωρικάκο. Με αυτό θέλει να δείξει ότι όποιος δεν έχει φιλότιμο κρύβεται πίσω από την συγνώμη. Μάλιστα όταν πρόκειται για τη συγνώμη από τα χείλη πολιτικού τότε ο λαός θεωρεί βέβαιη την εκκωφαντική έλλειψη του φιλότιμου. Αυτού του χαρίσματος και ελληνικού γνωρίσματος που συχνά επικαλούνται οι πολιτικοί της χώρας στα δύσκολα και το αξιώνουν από τους πολίτες.

Μεγάλο ατόπημα, υπουργέ να μιλήσεις στη Βουλή για το (μεγάλο) μπόι της Κυβέρνησης της ΝΔ. Τέτοιες ώρες κύριε υπουργέ σκύβεις το κεφάλι, σύρεσαι κάτω, μαζί με την (ταπεινή;) συγνώμη που έχει ζητήσει ο Πρωθυπουργός, μήπως και πείσεις τον σοφό λαό ότι είσαι ειλικρινής. Όμως τα φαινόμενα και τα ακροάματα δείχνουν ότι ο Πρωθυπουργός ξεστόμισε τη συγνώμη όχι από ταπεινή συναίσθηση της ευθύνης αλλά γιατί δεν υπήρχε το φιλότιμο του κατ’ εξοχήν, υπεύθυνου για την, παρ’ ολίγον τραγωδία της Αττικής Οδού, να παραιτηθεί. Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει έλλειψη φιλότιμου. Το ίδιο συνέβη και με τις καταστροφικές και αργοφλέγουσες πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Κύριε υπουργέ, ως καταγόμενος από τη κατακαμένη Μάνη, θα έπρεπε να γνωρίζεις πως άλλο το μπόι των κομμάτων και άλλο μπόι των Κυβερνήσεων. Ας αναρωτηθούμε, ποιος υπουργός είναι αυτός που θα αμφισβητήσει το μπόι ακόμα και του μικρότερου κόμματος της χώρας; Και τελικά τι εστί υπουργός; Ποιος αμφιβάλει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπόι και μάλιστα ευδιάκριτο; Ποιος θα αμφισβητήσει ότι το μπόι της Νέας Δημοκρατίας και της Παράταξης της Δεξιάς δεν μπορεί και δεν πρέπει να συγκρίνεται – πόσο μάλλον να ταυτίζεται – με το μπόι της Κυβέρνησης Μητσοτάκη; Κακές υπηρεσίες παρέχεις υπουργέ μου στον Πρωθυπουργό αν αυτό δεν το υπενθυμίζεις καθημερινά.

Αλλά έτσι είναι η νέα εποχή. Στα εύκολα, κύριε υπουργέ, αγνοείτε το εκτόπισμα και την παρακαταθήκη της Παράταξης της Δεξιάς, όπως ακριβώς κάνουν οι υπερφίαλοι μανατζαρέοι εταιρειών (αλλά αυτοί τουλάχιστον οδηγούνται σε παραίτηση) αλλά στα δύσκολα αναζητάτε προστασία και ασφάλεια κάτω από το μπόι της Παράταξης.

Έτσι όπως αγνοείτε την Παράταξη, αγνοήσατε και τον καιρό. Έτσι αγνοείτε και τους νόμους της φύσης, της ζωής αλλά και τα αποστάγματα της λαϊκής σοφίας όπως το «Απο τότε που βγήκε η συγνώμη χάθηκε το φιλότιμο». Γι’ αυτό νοιαστείτε όχι για το τι θα κερδίσει ο Τσίπρας από το τριήμερο πάθος της μομφής αλλά για το τι δεν θα χάσει ο Μητσοτάκης. Γιατί το ζητούμενο, πιστεύω, είναι ο βασιλιάς να παραμένει όρθιος αλλά και ενδεδυμένος, κάτι που δεν είναι πλέον αυτονόητο όσο ο Λαός ξέρει ακόμα να ακούει και μπορεί ακόμα να διαβάζει…

Μόνοι σας υποβαθμίζετε τις θέσεις που κατέχετε μιας και αποδεικνύετε ότι η θέση ενός διευθυντή, ενός υπουργού, ενός πρωθυπουργού δεν στηρίζεται πρωτίστως σε αρχές όπως η αίσθηση της ευθύνης, η αναγνώριση του χρέους, η ομολογία του λάθους, η παραδοχή της υπαιτιότητας, η αποδοχή της παραίτησης και στο τέλος η έκφραση της συγνώμης.

Ακόμα και η συγνώμη σκέτη, έχει αξία μόνον όταν εκφράζεται από υπερήφανους άνδρες που ενδέχεται να μην έχουν εκλογικό μπόι αλλά έχουν ανάστημα ψυχής.

Είναι δε προφανές ότι αναζητώντας το μπόι της Κυβέρνησης ξέχασες κύριε υπουργέ το μπόι του Ελληνικού λαού. Αυτού του λαού που όταν το Κράτος παγώνει, η Πολιτεία ολισθαίνει, η Κυβέρνηση πελαγώνει, σηκώνει τα μανίκια και δίνει τις λύσεις, στα δάση, στους δρόμους, στα νοσοκομεία και στις θάλασσες.

Ο λαός λοιπόν υπουργέ που έχει αυτό το μπόι λέει και κάτι ακόμα: «Να μετράς το μπόι σου και όχι τη σκιά του…»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις