Την Παρασκευή, νωρίς το βράδυ, συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης. Ως σύγχρονη Απέλλα θα λάβει απόφαση για το πώς θα χειριστεί το «ατυχές και καθ’ υπερβολήν σχήμα λόγου» του Δημάρχου Σπάρτης Πέτρο Δούκα.

Τόσο ατυχές (πιο πολύ δεν γίνεται) που έγινε αιτία για (τουλάχιστον):

  • Την απομάκρυνση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού από τη θέση του υπουργού.
  • Τη διαγραφή του Πέτρου Δούκα από τη Νέα Δημοκρατία.
  • Την απόλυτη προσβολή των πολιτών της Ηλείας και κάθε πολίτη που έχει λάβει αποζημίωση για φυσική καταστροφή.
  • Την δυσφήμιση και προσβολή της κοινωνίας της Σπάρτης.
  • Την δημιουργία κλίματος αντιπαλότητας και αντιπαράθεσης για μια τραγωδία, στον Πύργο το 2007 και για το δικαίωμα κάθε πολίτη, στην αποζημίωση ή επιδότησή του.
  • Τη διάχυση της απόλυτης αμφιβολίας για κάθε προεκλογικής διαδικασία στην οποία έχει άμεση ή έμμεση εμπλοκή ο Πέτρος Δούκας, αφού έχει αναλάβει με επιτυχία την διαμόρφωση του αποτελέσματος.

Ο πρώτος πολίτης της Σπάρτης μετήλθε, όπως ο ίδιος λέει ένα «ατυχές και καθ’ υπερβολήν σχήμα λόγου». Όλοι οι άλλοι, από τον Πρωθυπουργό της χώρας έως τον νεότερο πολίτη της Σπάρτης θεωρούν ότι ήταν ένα σφάλμα ολκής, απαράδεκτο, αποκρουστικό, κυνικό, ανατριχιαστικό, προσβλητικό, κ.α.

Ο Δήμαρχος άργησε να ζητήσει συγνώμη και αυτή χλιαρή, ολίγον σαφής, μάλλον προσχηματική. Φαίνεται επιμένει να μας θυμίσει ότι πλαϊ στα χιλιάρικα που δίνονται απλόχερα για φωτιές ή τα χιόνια υπάρχουν πάντα προσχηματικές συγνώμες.

Αναφέρει ότι οι πολίτες της Ηλείας παρανόησαν την ουσία των λεγομένων του. Ευτυχώς λοιπόν που υπήρξε και θα υπάρχει το video του Παναγιώτη Τσιμπίδη από το Lakones.gr από το οποίο μπορεί να καταλάβει ακόμα και ο πιο αδιάφορος πολίτης.

Δύο βασικές απορίες προέκυψαν από τους μετέπειτα χειρισμούς του Δημάρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα.

Η πρώτη έχει να κάνει με την προσπάθεια να φαίνεται ότι αυτός πρώτος προκάλεσε την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 11/2/22. Ποιος δεν γνωρίζει ότι αυτή προέκυψε μετά από επίμονα αιτήματα των Παρατάξεων, Βαλιώτη, Αργειτάκου και Λαϊκής Συσπείρωσης.

Η δεύτερη είναι απορία που εξέφρασε μαθήτρια της Γ’ Λυκείου Σπάρτης όταν κατά την ανάλυση μαθήματος για το αν και κατά πόσο οι πολιτικοί εκμεταλλεύονται τις φυσικές καταστροφές για εκλογικά οφέλη (δεδομένης της παραδοχής Δούκα: «κατέβηκα με τις τσάντες και γύρισα το αποτέλεσμα των εκλογών») διατύπωσε το ερώτημα: «Δηλαδή μπορούμε να διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις για τις μεθόδους που χρησιμοποίησε ο κ. Δούκας στις εκλογές για τον Δήμο Σπάρτης μιας και όπως είπε και ο πρώην υπουργός είναι ο πλέον κατάλληλος για να επηρεάζει υπέρ του τη λαϊκή βούληση;»

Από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια;

Με ενδιαφέρον αναμένουμε τη διαδικτυακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης κατά την οποία θα αποφασιστεί το κείμενο Ψηφίσματος και Απόφασης του Σώματος με την οποία η Σπάρτη θα προσπαθήσει, όσο είναι δυνατόν, να αποκαταστήσει τα πράγματα που κατεδάφισε το «ατυχές και καθ’ υπερβολήν σχήμα λόγου» του Πέτρου Δούκα.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα μεταδοθεί ζωντανά από το notospress.gr με εικόνα και από το notosradio949 με ήχο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις