Είναι αναμενώμενο ότι το γραφείο του Πρωθυπουργού δεν μπορεί να ασχοληθεί με κάθε κυνοκομείο της χώρας που δεν λειτουργεί σωστά. Ωστόσο το ενδιαφέρον του γ.γ. Γρηγόρη Δημητριάδη, για το αν και κατά πόσο λειτουργούν σωστά τα δύο κυνοκομεία του Δήμου Σπάρτης πράγματι μας εκπλήσσει.

Δεν πρόκειται για την επανάκτηση των ΑΕΙ και ΤΕΙ ούτε για την επαναλειτουργία του ΚΕΕΜ Σπάρτης ως Κέντρου κατάταξης Νεοσυλλέκτων. Δεν έχει να κάνει για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης ούτε με το Φράγμα του Οινούντα. Δεν αφορά η παρέμβασή του τη θωράκιση των Σχολείων της πόλης από τους σεισμούς ούτε την επίλυση των προβλημάτων στα χωριά της Σπάρτης από τους Ρομά. Δεν αφουγκράζεται την απόγνωση των Λακώνων αγροτών λόγω ακρίβειας και κλιματικής αλλαγής, ούτε την αντίδραση δεκάδων οργανώσεων για το εργοστάσιο σκουπιδιών της ΤΕΡΝΑ στη Σκάλα. Δεν σχετίζεται καν με το δραματικό αδιέξοδο των μικρομεσαίων επαγγελματιών κι εμπόρων της Σπάρτης ούτε την δυσχερή θέση στην οποία βρίσκονται εκατοντάδες συνταξιούχοι στην πόλη και στα χωριά του Δήμου Σπάρτης. Δεν έχει να κάνει με την προοπτική του αεροδρομίου ούτε με το νέο Νοσοκομείο της Σπάρτης.

Η παρέμβασή του στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο αφορά τη λειτουργία των δύο κυνοκομείων του Δήμου Σπάρτης και τις σχετικές καταγγελίες Φιλοζωικών Οργανώσεων.

Ποιος είναι ο όψιμος, αλλά καλοδεχούμενος, φίλος της Σπάρτης;

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα στην Αθήνα συνέχισε τις σπουδές του στην Αγγλία. Σπούδασε νομική στο Queen Mary and Westfield College, University of London και συνέχισε τις σπουδές του στο City Business School στον τομέα της ναυτιλίας, του εμπορίου και των χρηματοοικονομικών. Εκπόνησε τη διπλωματική του εργασία με θέμα το «Διεθνές Εμπόριο και η Πετρελαϊκή Κρίση».

Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε ως δικηγόρος σε κορυφαία Ελληνικά δικηγορικά γραφεία όπως τα γραφεία του «Μπιτσαξής και Συνεργάτες» καθώς και στο δικηγορικό γραφείο του Απόστολου Μαυραγάνη. Στο παρελθόν, έχει εργαστεί και στο νομικό γραφείο της Alpha Bank. Το 2008 ίδρυσε το δικό του δικηγορικό γραφείο, «Δημητριάδης Γρηγόρης και Συνεργάτες», το οποίο ειδικεύεται σε εμπορικό, φορολογικό, ποινικό και οικονομικό δίκαιο, καθώς και στη διαχείριση ακίνητης περιουσίας.

Το 2013 εργάστηκε ως Σύμβουλος του τότε Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη και ήταν υπεύθυνος για τα νομικά, οργανωτικά και επικοινωνιακά ζητήματα του Υπουργού. Μετά την εκλογή του Κ. Μητσοτάκη ως Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και κατ’ επέκταση Αρχηγού της Αντιπολίτευσης, υπηρέτησε ως Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου υπεύθυνος για την πολιτική αλλά και εκλογική στρατηγική του κόμματος μέχρι και τις Εθνικές Εκλογές του Ιουλίου του 2019 όπου και εκλέχθηκε Πρωθυπουργός ο Κ. Μητσοτάκης.

Από τον Ιούλιο του 2019 υπηρετεί ως Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Ως σύμβουλος και διευθυντής του Πρωθυπουργού καθοδηγεί, επιβλέπει, συντονίζει και διαμορφώνει την κυβερνητική πολιτική, την επιχειρησιακή και επιτελική λειτουργία του Μεγάρου Μαξίμου και λειτουργεί ως ύπατος συντονιστής των νομοθετικών, πολιτικών και επικοινωνιακών ενεργειών του Πρωθυπουργού.

Φανταζόμαστε ότι από την ημέρα που στη Σπάρτη ο Σπήλιος Λιβανός «έπεσε» στο μαύρο βάραθρο της ο γ.γ. έχει στρέψει όχι μόνον τους οφθαλμούς αλλά την κεφαλή του προς την Σπάρτη. Οπότε έως ότου εξιδανικεύσει τα καταφύγια των 700 αδέσποτων σκυλιών έχει να ασχοληθεί με 10άδες άλλα θέματα της πόλης που αν δεν είναι θα πρέπει να γίνουν «πρώτη προτεραιότητα».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις