Φόρος τιμής σε όσους έδωσαν, από το περίσσευμα ή το υστέρημα τους, στη Σπάρτη!

ΣΠΑΡΤΗ. Οι συζητήσεις και η αρθρογραφία γύρω από τα αυτοδιοικητικά πράγματα έχει ένα αρνητικό πρόσημο και συνήθως «στήνει» απέναντι και καταγγέλλει τα πενιχρά αποτελέσματα που επί χρόνια συσσωρεύονται στον δήμο Σπάρτης.

Είναι αναπόφευκτο ο καταγγελτικός λόγος ή η διαμαρτυρόμενη άποψη να στρέφεται κατά συγκεκριμένων προσώπων, αφού στην αυτοδιοίκηση η ταύτιση είναι άμεση και καθημερινή. Κάθε πρόσωπο έχει αρμοδιότητα και κρίνεται με τον επώνυμό του.

Όμως δεν σημαίνει ότι τα πρόσωπα που ασχολούνται με την αυτοδιοίκηση δεν χαίρουν της εκτίμησης και δεν έχουν είτε τη συμπάθεια είτε και την αγάπη των πολιτών. Είναι άλλωστε αυτοί που βγήκαν μπροστά, αυτοί που εκτέθηκαν, αυτοί που τόλμησαν, αφιερώθηκαν, δαπάνησαν και προσπάθησαν. Τα αποτελέσματα πρέπει να κρίνονται και μάλιστα αυστηρά. Τα πρόσωπα πρέπει να είναι πάντα σε ξεχωριστή θέση στην καρδιά και στην κρίση των πολιτών. Να κρίνονται αλλά όχι μόνο στη βάση της ατομικής ευθύνης.

Αν δεν έχουμε να κάνουμε με περιπτώσεις κραυγαλέας σκοπιμότητας, ηθελημένης πρόκλησης, κακής πρόθεσης και επιμονής στο λάθος, περιπτώσεις που σπανίζουν στη Σπάρτη, τότε το σύνολο των αυτοδιοικητικών, σε όποια παράταξη και αν ανήκουν, όσα χρόνια και αν καταγίνονται και όποια αποτελέσματα αν φέρνουν, είναι άξιο σεβασμού, αναγνώρισης και κατανόησης.

Πρόκειται για συμπολίτες που είτε επειδή έχουν ροπή προς τα κοινά είτε επειδή νιώθουν την ανάγκη για προσφορά στον Δήμο, με ιδέες, άποψη και εργατικότητα, εκτίθενται, αναλαμβάνουν ρόλους και αποστολές και συχνά αφιερώνουν χρόνο και χρήμα σε αυτό.

Δεν αναφέρομαι στους επαγγελματίες της Αυτοδιοίκησης ούτε στους κομματικούς εγκάθετους. Αναφέρομαι στους πολίτες που ενώ θα μπορούσαν να ασχοληθούν με τόσα άλλα, σε συλλόγους, σε φορείς, σε κινήσεις, σε ομάδες, οικογενειακά και ιδιωτικά, εν τούτοις, κατέρχονται στην Αυτοδιοίκηση και δίνουν καθημερινά τον αγώνα τους.

Σε αυτούς τους ανθρώπους αξίζει τιμή και αναγνώριση. Φόρος τιμής ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Άλλωστε ο δημότης, κάθε 4 χρόνια έχει την δυνατότητα, αξιολογώντας και ιεραρχώντας, κρίνοντας και ψηφίζοντας να αναδείξει το σώμα των κατάλληλων, επιτυχημένων ή αναγκαίων Αυτοδιοικητικών.

Ο δήμος Σπάρτης διαχρονικά υστερεί έναντι των προσδοκιών, σε σύγκριση με άλλους δήμους και με βάση την αξία του στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Αυτό έχει να κάνει και με τους Αυτοδιοικητικούς. Έχει όμως να κάνει κυρίως με τους δημότες.

Ας αποδώσουμε λοιπόν στους αυτοδιοικητικούς, κάθε εποχής και περιόδου, την τιμή που τους αναλογεί διότι εξέθεσαν εαυτόν και ας αναλογιστούμε όλοι αν η στάση κάθε ενός πολίτη από εμάς και της κοινωνίας συνολικά είναι αυτή που θα κατέλυε την υστέρηση και παρακμή αναδεικνύοντας τους ικανότερους και ταυτόχρονα καταλληλότερους.

Μέχρι να διαπιστώσουμε πόση είναι η ευθύνη που έχει ο πολίτης ας τιμούμε τους αυτοδιοικητικούς.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις