Εκνευρίζονται, ενοχλούνται, αγανακτούν και ενίοτε εκφράζονται με υπερβολικό θυμό μέλη του πολιτικού προσωπικού της Σπάρτης έναντι των δημοσιευμάτων, ρεπορτάζ και σχολιασμού των ΜΜΕ.

Μάλιστα όπως μαθαίνουμε καταλογίζουν σε ΜΜΕ όχι μόνο σκοπιμότητα αλλά και ρόλους που δεν τους αναλογούν αλλά και δεν επιτρέπονται.

Πρέπει, τουλάχιστον από την πλευρά μας, να ξεκαθαρίσουμε ότι για τα πρόσωπα όλων όσων εκτίθενται στα κοινά τρέφουμε σεβασμό, σε κάποιες περιπτώσεις άδολη αγάπη και φυσικά έχουμε μεγάλο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στις οποίες συμμετέχουν.

Γνωρίζουμε όσο λίγοι πόσο απαιτητική είναι η έντιμη ενασχόληση με τα κοινά και πόσο εξουθενώνει πολίτες που ενώ έχουν την εργασία τους και όλες τις έννοιες - που έχει κάθε πολίτης - είναι υποχρεωμένοι ή θέλουν αυθόρμητα θα προσφέρουν. Δεν αναφέρομαι στους επαγγελματίες της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης οι οποίοι ανήκουν σε μια άλλη κατηγορία.

Αναφέρομαι στους συμπολίτες που έχουν το μεράκι, τη διάθεση, την όρεξη αλλά και τον πόθο να προσφέρουν. Αυτοί πρέπει να είναι σίγουροι ότι πάντα τυγχάνουν της αντιμετώπισής που τους αναλογεί και κρίνονται με ελαστικούς όρους ενώ περνούν από το χοντρό κόσκινο. Χρωστάμε όλοι στους ερασιτέχνες της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης αρκεί να τηρούν στάση τίμιας και ξεκάθαρης συμμετοχής.

Όσοι ενοχλούνται γιατί τα ΜΜΕ ασχολούνται μαζί τους πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι είναι και αυτό μέρος των καθηκόντων τους, πρέπει να το δεχθούν, να το αξιοποιήσουν ή αν θέλετε ακόμα και να το υποστούν.

Είναι εκτεθειμένοι σε όλα και ιδιαίτερα στη δημόσια προβολή, κριτική και έλεγχο. Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, ούτε ακόμα και τους κακούς δημοσιογράφους, τους οποίους μπορούν και οφείλουν να επαναφέρουν στη θέση τους. Είναι όμως υποχρεωμένοι να συμβάλουν στον δημόσιο διάλογο και στην ελεύθερη διαβούλευση και να συνεισφέρουν στην επαναφορά των πολιτών στα κοινά, είτε με άμεση είτε με έμμεση εμπλοκή.

Ας πορευτούμε λοιπόν προς την κλιμάκωση των πολιτικών εξελίξεων σε όλα τα επίπεδα, Εθνικό, Περιφερειακό και Δημοτικό, με την πεποίθηση ότι υπάρχουν διακριτοί ρόλοι, θεσμοί, λειτουργοί και επαγγελματίες αλλά πάνω απ’ όλα υπάρχει η κοινωνία που κρίνει, εγκρίνει, διακρίνει, κατακρίνει και αναδεικνύει. Η ίδια αυτή η κοινωνία έχει πράξει το ίδιο, προηγουμένως, στα ΜΜΕ που έχει ή δεν έχει αναδείξει.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις