Η Νέα Δημοκρατία στη Λακωνία τα έχει κάνει λίγο μαντάρα. Απαξιώνει πολιτικά τα καταξιωμένα αλλά και τα νέα στελέχη της προκειμένου δια της διαιρέσεως να βασιλεύει… Ξεχνά ότι τα «κάστρα» πέφτουν συχνά από μέσα… Η «μπουγάδα» πλέον έχει γίνει εμπριμέ, όσο το κόμμα, με κεντρική εντολή, αναμειγνύει «χρώματα» στην πλύση…

Από την εποχή που πολιτευόταν ο Λεωνίδας Γρηγοράκος αλλά και όσο η Ακροδεξιά επέλεγε τον φυσικό της χώρο στο Νομό η ΝΔ αντί να δυναμώνει τα ψηφοδέλτιά της τα αποδυνάμωνε και μάλιστα κατά τρόπο προκλητικό…

Έτσι διαμόρφωσε μια νοσηρή κατάσταση και στον κομματικό οργανισμό (όσο αυτός υφίσταται στο Νομό) που όχι μόνον αποθάρρυνε στελέχη αλλά κάποιες φορές τα απομάκρυνε ή στην καλύτερη περίπτωση δεν τα αξιοποίησε.

  • Πέτρος Δούκας. Μια αγχωμένη διαγραφή για εντυπώσεις που μόνο κόστος θα είχε για τη ΝΔ αν ο δήμαρχος Σπάρτης «τραβούσε το σχοινί»
  • Φεβρωνία Πατριανάκου. Θα μείνει βαθιά χαραγμένη η εξαίρεσή της με εντολή Μητσοτάκη από το ψηφοδέλτιο στις εκλογές του 2019 ενώ αυτή βρισκόταν σε περιοδεία.
  • Ντία Τζανετέα. Αποδείχθηκε ισχυρό στέλεχος που κανείς δεν θέλει να το χάσει…
  • Μαργαρίτα Σπυριδάκου. Το αν θα συνεργαστεί με τον Πέτρο Τατούλη είναι δική της απόφαση. Στέλεχος αυτής της ποιότητας δεν αφήνεις να το αντιπαλεύεται ο Περιφερειάρχης σου.
  • Μιχάλης Σταματάκος. Σε ερώτησή του notospress.gr ο αγαπητός στους πολίτες γιατρός από τους Μολάους απάντησε ότι θα στηρίξει Πέτρο Τατούλη
  • Σταύρος Αργειτάκος. Εδώ και χρόνια πάλλεται ανάμεσα σε ΝΔ και σε πυρήνες του ΠΑΣΟΚ σε ότι αφορά τις δυνάμεις που διαμορφώνει γύρω του. Η ΝΔ δεν κατόρθωσε να τον στηρίξει για δήμαρχο Σπάρτης απέναντι στον Βαγγέλη Βαλιώτη το 2014.

Σήμερα ακούμε ότι επιλογή του Μητσοτάκη για τη Λακωνία είναι, ίσως, η γιατρός Ευγενία Παπαδάκου, Αθηναία με καταγωγή από τη Λακωνία, στο περιβάλλον του Κώστα Μπακογιάννη. Ακούμε επίσης ότι δεν πείθεται εύκολα η Χρυσαυγή Ατσιδάκου να είναι υποψήφια. Τα νέα στελέχη του νομού δεν επαρκούν για όλες τις θέσεις όχι γιατί αριθμητικά είναι λίγα αλλά είναι πολιτικά απαξιωμένα. Έτσι ονόματα όπως του Θοδωρή Βερούτη «παίζουν» ταυτόχρονα για Δήμο, Περιφέρεια και Βουλή διαμορφώνοντας συνθήκες παραταξιακής σύγχυσης, διαμάχης και αντισυσπείρωσης. Απαξιώνει το κόμμα στελέχη όταν τα θυμάται παραμονή εκλογών για να κλείσει «τρύπες» στα ψηφοδέλτια με ένα τηλεφώνημα. Δημιουργεί κρίση ταυτότητας όταν κατεβάζει για υποψήφια το 2019 την Εύα Κοντοσταθάκου, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και σήμερα διοικήτρια, επ’ αμοιβή, σε Νοσοκομείο, για τις «υπηρεσίες» που προσέφερε.

Στη Λακωνία, αν υπήρχε τρόπος να αποτυπωθούν οι δυνάμεις, οι τάσεις και η δυσαρέσκεια, θα ήταν απολύτως φυσικό στελέχη και ψηφοφόροι της δεξιάς Παράταξης να αναζητούν άλλο κόμμα για να ψηφίσουν στις Εθνικές Εκλογές αλλά και στις Περιφερειακές.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις