Ο πολίτης πρέπει πλέον να αφιερώνει πολύ χρόνο προκειμένου να είναι σωστά ενημερωμένος. Ο καταιγισμός πληροφοριών και η δραματοποίηση των ειδήσεων σε συνδυασμό με τις στρατηγικές επικοινωνίας των κέντρων της εξουσίας και των αποφάσεων, καθιστούν, πολύ συχνά, τον πολίτη, ανύποπτο θύμα της ενημέρωσης.

Τα βαγόνια στο τρένο των σκανδάλων είναι πολλά, συνδέονται και κινούνται με την ίδια ταχύτητα και προς την ίδια κατεύθυνση… Δύσκολα διακρίνεις τι περιέχει κάθε βαγόνι στο εσωτερικό και δεν προλαβαίνεις να διαμορφώσεις άποψη γιατί διαδέχεται το ένα το άλλο.

Ποιος θυμάται τις υποθέσεις Λιγνάδη και Κιμούλη; Το θέμα με τον εγκλωβισμό εκατοντάδων οδηγών στην Αττική οδό από χιόνι ξεχάστηκε όπως ξεχάστηκε και η καύση όλης της Ελλάδας το καλοκαίρι του 2021. Μήπως θυμάται κανείς τα πλημμυρικά φαινόμενα που στοίχησαν ζωές και ποιος ασχολείται πλέον με τους υγειονομικούς που έχασαν τη δουλειά τους ως ανεμβολίαστοι. Ασχολείται κανείς με τις αναθέσεις όλων των μεγάλων έργων σε 2-3 εταιρείες γίγαντες και ποιος καταλαβαίνει τα «παιχνίδια» που παίζονται στα VIP την ώρα που ο κόσμος κοιτά τη φάση;

Μπεκατώρου και τόσες άλλες πόσα κατάφεραν άραγε όταν ακόμα και σήμερα γυναίκες διστάζουν να καταγγείλουν παρενόχληση και βία; Ποιος προλαβαίνει να μετρήσει (και ποιος ξέρει) τις απώλειες στο εισόδημα του και ποιος έχει καταγράψει τα λουκέτα λόγω μέτρων κορονοϊού; Σουίτα βαγόνι για τον Κορονοϊό για να χωρέσει τόσους λοιμοξιολόγους που έγιναν οι σταρ της εποχής.

Καταλαβαίνει κανείς τι γίνεται στη Βουλή όταν λειτουργεί με έναν στον βήμα κι έναν μόνον βουλευτή στα έδρανα; Ποιος αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει με τους παρόχους ρεύματος, με τις τράπεζες, με τις εισπρακτικές εταιρείες… Το βαγόνι για την ανελευθερία και την καταπίεση του Τύπου στην Ελλάδα πέρασε κι αυτό γρήγορα… Ο Πάτσης αποτελεί ήδη παρελθόν και οι υποκλοπές και παρακολουθήσεις του συνόλου των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών παρακολουθούνται για λόγους Εθνικής Ασφάλειας δεν είναι το τελευταίο βαγόνι… Και να η «Κιβωτός του Κόσμου» που έρχεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον και να αποστρέψουμε το πρόσωπό μας από το βαγόνι τον υποκλοπών και για όσους επιμείναμε και αντέξαμε υπάρχει το νέο βαγόνι που λέγεται Καϊλή

Δεν προλαβαίνουμε να σκεφθούμε, να αναλύσουμε, να στοχαστούμε, να εξηγήσουμε, να συμπεράνουμε και τελικά να αποφασίσουμε… Το κάνουν άλλοι για εμάς, αναλυτές, δημοσιογράφοι, παρατηρητές, καθηγητές και οποιοσδήποτε στο τέλος της ιδιότητάς του μπορεί να σέρνει το …λόγος.

Στάση κάνει το τρένο κάθε 4 χρόνια. Κατεβαίνουν οι πρωταγωνιστές από τα βαγόνια και το τρένο ξεκινά για το νέο ταξίδι του… Αυτή η στάση, σχεδόν πάντα συμπίπτει με τις εκλογές.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις