Μάνη, Ορεινή Αρκαδία, Μυστράς, Ελαφόνησος, Μονεμβάσια, Καλαμάτα και Πύλος, πόλοι έλξης ετήσιου Τουρισμού - Ασυναγώνιστη πρόταση για διακοπές, επενδύσεις και μετεγκατάσταση αλλά λείπουν υποδομές

Κακά τα ψέματα. Η Πελοπόννησος έχει δύο ζώνες. Βόρεια και Νότια. Στον βορρά Αργολίδα, Κορινθία, Αχαϊα και Ηλεία έχουν διαμορφώσει στρατηγικές και μοντέλα ανάπτυξης ως αστικά κέντρα και ως περιοχές πάνω σε συγκοινωνιακούς κόμβους σε απόσταση αναπνοής από τις πύλες εισόδου στη χώρα και από την πρωτεύουσα Αθήνα.

Ο νότος της Πελοποννήσου ουσιαστικά έχει να κάνει με τρείς νομούς, Αρκαδία, Μεσσηνία και Λακωνία. Μάνη, Ορεινή Αρκαδία, Μυστράς, Ελαφόνησος - Μονεμβάσια, Καλαμάτα και Πύλος, είναι οι πόλοι έλξης ετήσιου Τουρισμού. Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνα και Άνοιξη ο νότος της Πελοποννήσου έχει πρόταση για ολιγοήμερες διακοπές, για weekend και γιατί όχι τουρισμό που αναφέρεται στα συνέδρια, στην γαστρονομία, στα θερινά μπάνια, στα χειμερινά σπορ, στην θρησκευτική περιήγηση, κ.λ.π.

Ιστορία, Πολιτισμός, Φύση, Γαστρονομία, πολύ καλές υπηρεσίες φιλοξενίας καθιστούν τον Πελοποννησιακό νότο ασυναγώνιστο.

Λείπουν υποδομές και απουσιάζει το όραμα απ’ όσους σχεδιάζουν αλλά η δυναμική των τόπων είναι μεγάλη. Δεν υπάρχει οδικό δίκτυο άνετο και ασφαλές που να συνδέει παραλιακά τους 3 νομούς που θα συνδέει δηλαδή περιοχές του Μυρτώου, του Αιγαίου και του Ιονίου... Δεν υπάρχουν μαρίνες και καλή ακτοπλοϊα. Χρειάζεται ενίσχυση η Ορεινή Αρκαδία. Αναγκαίο το άριστο οδικό δίκτυο προς την Πύλο. Καλαμάτα, Τρίπολη και Σπάρτη δεν συνεργάζονται, δεν συνδέονται δεν αλληλοσυμπληρώνονται.

Ωστόσο η εμπειρία που προσφέρουν περιοχές όπως η Μονεμβασιά, η Μάνη και ο Μυστράς όλο τον χρόνο, η Ελαφόνησος και η Πύλος το καλοκαίρι και η ορεινή Αρκαδία τον χειμώνα, είναι ασυναγώνιστες προτάσεις όχι μόνον για διακοπές αλλά πλέον και για επενδύσεις και μετεγκαταστάσεις. Στην περίπτωση του νότου έχουν προηγηθεί τολμηροί και ικανοί επενδυτές και έχει μείνει πίσω η Πολιτεία…

Με τη βελτίωση των υποδομών σε συγκοινωνία, επικοινωνία και υγεία τα αποτελέσματα θα είναι εκτός από εντυπωσιακά και μόνιμα.

Εδώ είναι αναγκαίος ο ρόλος της ευέλικτης Περιφέρειας, των «έξυπνων» δήμων και των ικανών ηγετών.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις