Θεωρείται αδιανόητο στον δήμο Σπάρτης να υπάρχουν 10 - 11 υποψηφιότητες. Αλλά ακόμα και οι 4-5 υπερβολικές είναι αν αναλογιστούμε ότι ο δήμος Σπάρτης βρίσκεται σε παρακμιακή κατάσταση κι εκπέμπει sos.

Eίναι εποχή για συνένωση δυνάμεων. Είναι ανάγκη οι ενδιαφερόμενοι να συνεννοηθούν. Είναι ώρα ο δήμος να γυρίσει σελίδα και να σεβαστεί τους πολίτες του. Κανείς δεν περισσεύει αλλά και κανείς δεν είναι μόνος ο σωτήρας. Δυνάμεις και ιδέες πρέπει να φέρουν κοντά και όχι απέναντι όσους έχουν το μεράκι ή τη φιλοδοξία να ασχοληθούν με τον δήμο.

Δεν υπάρχουν ούτε τα περιθώρια ούτε και οι αντοχές για άλλη χαμένη τετραετία. Όσοι σήμερα αποτελούν το πολιτικό προσωπικό στον δήμο Σπάρτης πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι πέρα από τις διαχρονικές ευθύνες έχουν και ιστορικό χρέος να ενώσουν δυνάμεις και να παραμερίσουν το «εγώ» τους. Ο τόπος τους καλεί, η κοινωνία το έχει ανάγκη και οι εποχές το επιβάλουν.

Η Σπάρτη και τα χωριά της οριακά στέκονται στον περιφερειακό και εθνικό ανταγωνισμό, χάριν του ονόματος της περιοχής και της υπομονής των πολιτών της. Όμως εξαντλούνται και τα τελευταία αποθέματα δύναμης και αντοχής. Κάτι πρέπει να γίνει και αυτό πρώτιστα έχει να κάνει με την συνεννόηση όσων πολιτεύονται στον δήμο.

Θα κριθούν όσοι το αποφύγουν, θα κριθούν όσοι το επιδιώξουν, θα κριθούν όσοι το πετύχουν έγκαιρα και έντιμα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις