Απορείτε οι περισσότεροι γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέκει όρθιος. Επίσης έχετε την περιέργεια πως ο Τσίπρας δεν μπορεί να σηκώσει ανάστημα με τόσα σκάνδαλα εις βάρος της Κυβέρνησης. Δεν κατανοείτε τον λόγο που μια Κυβέρνηση που επέβαλε όσα υποστήκαμε π.χ. στην πανδημία δεν έχει την ανάλογη φθορά. Αναρωτιέστε βεβαίως γιατί ο κόσμος δεν στρέφεται στα δεκάδες μικρά κόμματα…

Είναι τόσο απλό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πολιτεύτηκε με πρώτη παράγραφο στην συνταγή που έλεγε: «Ελέγχεις το σύνολο των ΜΜΕ και όσα δεν μπορείς τα καθιστάς αδύναμα…»

Τι έκανε στον «πόλεμο» ο Κυριάκος; Φρόντισε να επηρεάζει τα ΜΜΕ που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη. Ιδιοκτησίες, δημοσιογράφοι, αστέρες ακόμα και απλοί συντάκτες δείχνουν ικανοποιημένοι και με τη σειρά τους μας πείθουν ότι το καρότσι του super market είναι γεμάτο, ενώ είναι άδειο, μας λένε ότι με τα επιδόματα μπορούμε να ευτυχήσουμε, ενώ δυστυχούμε, μας καλούν να τους παρακολουθούμε κάθε μέρα, ανάμεσα σε σασμούς και διχασμούς και να πηγαίνουμε για ύπνο ικανοποιημένοι.

Τόσο απλό είναι αυτό που έκανε ο Κυριάκος. Επηρεάζει (το κατά πόσο με αθέμιτο ή θεμιτό τρόπο ας το ελέγξουν οι αρμόδιοι) οτιδήποτε διαμορφώνει εικόνα, εντύπωση, άποψη και ιδέα. Αν υπάρχει κάτι που αντιστέκεται δεν είναι τιποτ΄ άλλο από ισχνές φωνές, περιχαρακωμένες ή γραφικές που αποδεικνύουν τι άλλο, την απόλυτη εξάρτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ΜΜΕ από την Κυβέρνηση και το Κράτος.

Η ευθύνη του πολίτη μεγάλη…

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις