Δέκα μέρες πριν από τις εκλογές και ενώ ο Μητσοτάκης επιχειρεί σε όλα τα πεδία να κερδίσει τις εντυπώσεις δέχεται ένα υπόκωφο, σκληρό αλλά δικαιολογημένο κτύπημα. Απ΄ ότι φαίνεται με την υποψηφιότητα του μικρού Καραμανλή στις Σέρρες δεν έπεισε τους Καραμανλικούς οι οποίοι είναι «ορκισμένοι» κατά Μητσοτάκη, μετά την προσπάθεια Μητσοτακοποίησης του κόμματος, παράνομης παρακολούθησης των στελεχών και ανίερης συνεργασίας με τους Σαμαρικούς.

Έτσι, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρειάζεται κάθε ψήφο, Καραμανλικοί ανά την Ελλάδα, όχι μόνον δεν θα ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία αλλά θα στηρίξουν ότι πλήττει τον Μητσοτακισμό...

Όσο και αν η σημερινή ηγεσία του κόμματος θέλει να εμφανίσει τις 3 τάσεις στο κόμμα ισορροπημένες, δεν κατορθώνει να επηρεάσει τους αυθεντικούς φίλους και ψηφοφόρους των Καραμανλήδων. Μάλιστα ακόμα και αυτοί, που δεν πάει το χέρι τους αλλού εκτός από ΝΔ, θα ψηφίσουν μόνον αν υπάρχει βουλευτής Καραμανλικής τάσης στο ψηφοδέλτιο της περιφέρειάς τους.

Μπροστά σε αυτό το εσωκομματικό κτύπημα, ο Μητσοτάκης πασχίζει να εμφανίσει την τριανδρία Καραμανλής - Σαμαράς - Μητσοτάκης, ως μια γροθιά, αλλά μάλλον δεν έχει ούτε τον τρόπο ούτε και την πειθώ.

Στελέχη μεσαία και μικρά δηλώνουν ότι απεχθάνονται το κόμμα Μητσοτάκη και ευθαρσώς ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα στηρίξουν την άλωση της Παράταξης και την προσπάθεια απομόνωσης των Καραμανλικών.

Το κατά πόσο θα τηρήσουν τις υποσχέσεις τους - που τρομάζουν τα μπλόκα Μητσοτάκη και Σαμαρά - θα φανεί το βράδυ των εκλογών. Ή θα έχουν στείλει μήνυμα ηχηρό προς κάθε κατεύθυνση ή θα έχουν «κρατήσει» τον Μητσοτάκη στην εξουσία του κόμματος και της χώρας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις