Στον Κυριάκο Μητσοτάκη πιστώνουμε την νίκη στις εθνικές εκλογές. Η στρατηγική του έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν επιτυχημένη και η τακτική του έναντι όλων των άλλων κομμάτων δικαιώθηκε. Βέβαια η ανεπάρκεια των δεξιών κομμάτων της Βουλής έφερε σχεδόν μέσα στη Βουλή το κίνημα «Νίκη» και αναλογικά η ανικανότητα των λεγόμενων «προοδευτικών» κομμάτων της Βουλής παρ’ ολίγον να φέρει μέσα και την «Πλεύση Ελευθερίας».

Ο Κυριακός Μητσοτάκης θυμίζει εκείνους τους ικανούς στρατηγούς που μετέρχονται κάθε μέσο για να φέρουν τη νίκη. Γιατί η νίκη είναι αυτή που διαμορφώνει το παρόν και μένει στην ιστορία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ φρόντισε με μοναδικό τρόπο να διαμορφώσει ψηφοδέλτια Μητσοτακικής επιτυχίας. Θυμίζω ότι εκλέγονται κυρίως άνθρωποι του Μητσοτάκη ακόμα και αν στις φλέβες τους δεν ρέει καν νεοδημοκρατικό αίμα. Για τον Καραμανλισμό μάλλον ήρθε το τέλος της εποχής του και ο Σαμαρισμός μόλις που συντηρείται στον Μωριά, λόγω θέσεως και φύσεως.

Επίσης ο Μητσοτάκης έλεγξε τα ΜΜΕ σε βαθμό τόσον και με τρόπο τέτοιον που να μην μπορείς να αντιληφθείς – αν δεν είσαι άνθρωπος των ΜΜΕ – τη «δουλειά» που έχει γίνει ώστε ακόμα και η νέα γενιά της Καραντίνας και των Τεμπών να ψηφίζει Μητσοτάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τον τρόπο του και με τη Δικαιοσύνη και πορεύεται χωρίς ιδιαίτερα ζητήματα ενώ μένει να δούμε, πέραν της εκλογής του, πόσα θα είναι τα οφέλη για τη χώρα από την μετατροπή της σε Βάση των Αμερικανών. Σχετικά με τις υποκλοπές έπεισε ότι είναι θέμα που δεν ενδιαφέρει τον πολίτη παρουσιάζοντας σχετικές δημοσκοπήσεις… Και ο κόσμος το αποδέχθηκε.

Νίκησε τον Τσίπρα ο Μητσοτάκης, σχεδόν τον συνέτριψε, αλλά ήδη έχει χάσει από τον οπλισμό του το επιχείρημα «Μητσοτάκης ή Τσίπρας;». Στο εξής πρέπει να προτείνει κάτι εξίσου πειστικό στους ανθρώπους κάποιας ηλικίας και στους ανθρώπους της αγοράς που «τσίμπησαν» στο δίλλημα.

Στους ώμους του Κυριάκου Μητσοτάκη το βάρος είναι τεράστιο. Έχει μια εκλογική δύναμη μεγάλη, όση και η ευθύνη του. Καμία δικαιολογία δεν μπορεί να υπάρξει για ασυνέπεια, αστοχία, καθυστέρηση ή αθέτηση των υποσχέσεων.

Για παράδειγμα ο νικητής των εκλογών, με 20 μονάδες διαφορά από τον δεύτερο, υποσχέθηκε αύξηση του μισθού και μέσο μισθό για τον Έλληνα 1.500€. Ας αρχίσει αμέσως να εφαρμόζει και να διαμορφώνει όσα προβλέπονται προκειμένου ο Έλληνας εργοδότης να είναι σε θέση να αποδώσει στον εργαζόμενο 1.500€ μισθό (και όλα τα παρελκόμενα) και φυσικά ας ελέγξει τους μισθούς που δίνουν οι πολυεθνικές και οι αλυσίδες λιανικού εμπορίου στην Ελλάδα αν έχουν καμία σχέση με το 1.500€. Αλλιώς θα έχει αθετήσει μια βασική υπόσχεσή του.

Το ίδιο πρέπει να πράξει με κάθε κοστολογημένο μέτρο και παροχή για την οποία δεσμεύτηκε στον ελληνικό λαό.

Λέγεται ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι δραματικοί για τους Έλληνες. Φημολογείται ότι η αγορά αμέσως μετά τον Σεπτέμβριο θα βουλιάξει και σημάδια φτωχοποίησης, πείνας και τραγικής ανέχειας θα χαρακτηρίζουν την κοινωνία μας. Την ίδια στιγμή φωνές θορυβώδεις από τη ΝΔ κάνουν λόγο για ιδιωτική Παιδεία, ιδιωτική Υγεία, ιδιωτικοποίηση του Νερού (όπως του Ήλιου και του Αέρα).

Ο Μητσοτάκης μπορεί να νίκησε τον Τσίπρα. Κατά τα φαινόμενα θα επικρατήσει και πάλι στις 25 Ιουνίου. Θα Κυβερνήσει όμως ως Πρωθυπουργός που έχει λάβει ισχυρή εντολή από τον λαό του για να του εξασφαλίσει ευτυχία, ευημερία και πρόοδο;

Οι Έλληνες που ενδεχομένως να επιφυλάχθηκαν για τον Τσίπρα και για τον Ανδρουλάκη, αυτή την εντολή έδωσαν στον Μητσοτάκη. Εντολή για ευημερία και πρόοδο, όχι για λιγότερο κακό και για διαχείριση της φτώχειας, ρίσκο, ρήξη και ταλαιπωρία.

Μένει να αποδειχθεί λοιπόν αν ο Μητσοτάκης είναι, εκτός από αποτελεσματικός στρατηγός και, χαρισματικός ηγέτης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις