Δημοτικές εκλογές στον δήμο Σπάρτης. Σε ποια φάση βρίσκονται οι συνδυασμοί;

Πέτρος Δούκας. Αναμένεται να ανακοινώσει συνεργάτες του ψηφοδελτίου του. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το επόμενο διάστημα ανήκει στην ανακοίνωση και προβολή έργων. Ωστόσο χωρίς υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους δεν συμμετέχεις σε εκλογές. Έχει σημαντικές απώλειες από τον συνδυασμό με τον οποίο πήρε τις εκλογές το 2019.

Σταύρος Αργειτάκος. Αποσύρθηκε από τα κοινά μετά και την διάλυση του συνδυασμού του. Συνεχίζει όμως να συμμετέχει σε διεργασίες.

Βαγγέλης Βαλιώτης. Θα είναι και πάλι υποψήφιος έχοντας μικρά προβλήματα συγκρότησης αξιόμαχου συνδυασμού. Διατηρεί δυνάμεις στα χωριά αλλά τώρα προέχει η διασφάλιση δύναμης στην πόλη.

Λαϊκή Συσπείρωση. Με τον αέρα των εθνικών εκλογών κατεβαίνει για να διεκδικήσει ποσοστό άνω του 6%.

Μιχάλης Βακαλόπουλος. Ανακοίνωσε πάνω από 40 υποψήφιους, η δύναμή τους εντοπίζεται στην πόλη της Σπάρτης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δέχεται προτάσεις για συμμαχίες.

Ντία Τζανετέα. Έχει ανακοινώσει πάνω από 40 υποψήφιους. Ένα μείγμα νέων και έμπειρων στελεχών. Φαίνεται να πηγαίνει καλά και στα συμβούλια των χωριών. Ισως στο τέλος ενώσει απέναντί της αντίπαλους συνδυασμούς.

Τασία Κανελλοπούλου. Εκφράζει καλό λόγο αυτοδιοικητικής πρακτικής, συγκροτεί ψηφοδέλτιο με κάποιες δυσκολίες. Θα διατυπώσει συγκεκριμένη αναπτυξιακή πρόταση για τον δήμο Σπάρτης.

Μετά το αποτέλεσμα των Εθνικών εκλογών γίνεται συζήτηση για το ενδεχόμενο καθόδου δημοτικού συνδυασμού από το κόμμα «Σπαρτιάτες».

Για την εκλογική αναμέτρηση τις 8ης Οκτωβρίου από απομένουν 96 ημέρες. Για την κατάθεση των ψηφοδελτίων όμως μόνον 60. Είναι λίγες οι ημέρες για όποιον δεν έχει συγκροτήσει τουλάχιστον το 50% του συνδυασμού. Ένας συνετός και συνεπής συνδυασμός θα πρέπει σε 50 ημέρες από σήμερα να έχει έτοιμο το ψηφοδέλτιο προς κατάθεση.

Από τα μέσα Αυγούστου θα κορυφωθεί και η ονοματολογία αλλά να ξεκινήσει και η αντιπαράθεση προγραμματικών προτάσεων, γιατί τελικά αυτό είναι το ζητούμενο για τον δήμο Σπάρτης.

Όλοι ομολογούν ότι ο δήμος υστερεί, το ομολογούν ακόμα και αυτοί που άσκησαν εξουσία την τελευταία 15ετία. Δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια. Οι δημοτικοί συνδυασμοί πρέπει να δεσμευθούν δημόσια για συγκεκριμένα προγράμματα ανάπτυξης, τεκμηριωμένα, κοστολογημένα, ρεαλιστικά και κατανοητά στον κόσμο.

Σε διαφορετική περίπτωση θα γίνουμε θεατές σε προσωπικές κόντρες, παιχνίδια εξαρτήσεων και σε κινήσεις κομματικών υποβολέων. Σήμερα ακούμε βουλευτή της ΝΔ που προδικάζει το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών και δηλητηριάζει το θεσμό της δημοκρατικά εκλεγμένης αυτοδιοίκησης. Αύριο θα δούμε κατά πάσα πιθανότητα συμμαχίες ή συγκλίσεις. Πότε θα μιλήσουν οι συνδυασμοί για προγράμματα και στρατηγικές; Πότε θα ενημερώσουν τους πολίτες για τον τρόπο με τον οποίο θα βγάλουν τον δήμο από την υστέρηση και την απραξία;

Ο χρόνος που απομένει, για όποιον έχει σοβαρό σκοπό, είναι απόλυτα λίγος…

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις