Τράβηξε το δακτυλίδι βίαια ο ηγεμόνας μα το δάκτυλο αρνιόταν αγκυλωμένο από το δίκαιο πείσμα… Δεν ξανασκέφθηκε ο ηγεμόνας… Τραβά από το θηκάρι του το ξίφος των Λεόντων και κόβει το δάκτυλο. Αιμόφυρτο όπως ήταν το τύλιξε σε μαντήλι Καλαματιανό και το έδωσε στον διάδοχο με νόημα…

Θα μπορούσε να έχει γίνει κάπως έτσι αλλά δυστυχώς έγινε χειρότερα.

Μεσσηνία. Ο Παναγιώτης Νίκας, απελευθερωμένος από τα δεσμά αφήνει στους Πελοποννήσιους μια πολιτική παρακαταθήκη. Ομολογεί, αποκαλύπτει, καταγγέλλει ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Κυβέρνηση του τόπου δηλαδή, έχει εκχωρηθεί στο σύστημα ενός κομματάρχη, του Αντώνη Σαμαρά. Ένα σύστημα που όπως ο εν ενεργεία αιρετός Περιφερειάρχης αποκαλύπτει ήθελε και θέλει να «ανεβάζει» και να «κατεβάζει», να ορίζει και να παύει, να διαφεντεύει, να ορίζει έργα και ημέρες...

Μοιραία η σύγκρουση Νίκα - Σαμαρά. Αναμενόμενη η στάση Μητσοτάκη. Αναπόφευκτη η καρατόμηση του εκλεγμένου Περιφερειάρχη που μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν για την Κυβέρνηση και τη ΝΔ ικανός και κατάλληλος. Δεν είναι η πρώτη φορά που στην Πελοπόννησο γινόμαστε μάρτυρες καρατόμησης στελέχους είτε από τον Μητσοτάκη, είτε από τον Σαμαρά.

Κι όμως,. Ο Νίκας είχε υποδείξει διάδοχο, εξηγώντας, προφανώς ότι αποχωρεί. Παρ’ όλα αυτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε την παρτίδα με τον Σαμαρά.

Κάθετη πτώση των πολιτικών ηθών. Πλήγμα καίριο και ανεξίτηλο στην Αυτοδιοίκηση του τόπου. Άχνα από τους αυτοδιοικητικούς που μέχρι σήμερα τους ξέραμε λαλίστατους.

Οι συνεργάτες του Παναγιώτη Νίκα βιώνουν ένα ανείπωτο εφιάλτη. Την ώρα που κορυφώνουν την προσπάθειά τους, ενόψει εκλογών, η παράταξη αποκεφαλίζεται, βίαια, ανέντιμα, άδικα και ακαριαία.

Ο επικεφαλής Παναγιώτης Νίκας έχει υποστεί την οδυνηρότερη ήττα που μπορεί να υποστεί πολιτικός. Τις πρώτες στιγμές, κάποιοι από τους συνεργάτες του κάτι ψελλίζουν… Είναι όμως ανάξιοι αντιπεριφερειάρχες άξιου περιφερειάρχη αυτοί που αποδέχονται να «εκτελείται» πολιτικά ο επικεφαλής τους, ο ηγέτης τους, ο μέντοράς τους, ο στρατηγός τους, ο άνθρωπός τους, ο συνεργάτης τους, ο συμμαχητής τους. «Εκτελείται» όχι γιατί έσφαλλε πολιτικά, όχι γιατί λοξοδρόμησε αυτοδιοικητικά, όχι γιατί δεν ανταποκρίθηκε στις επιταγές… «Εκτελείται» γιατί οι αποφάσεις αποδεικνύεται ότι δεν είναι δημοκρατικές, δεν είναι διάφανες, δεν είναι πολιτικές, δεν είναι αντρίκιες…

Κρίμα στη Μεσσηνία που δέχθηκε τέτοια πομπή στους κόλπους της. Κρίμα στους Νεοδημοκράτες που κανείς δεν είχε το θάρρος της γνώμης ή δεν είχε αυθεντική γνώμη να εκφράσει. Κρίμα για την Πελοπόννησο γιατί κατέγραψε – και δυστυχώς αφομοιώνει – μια πράξη που εμπεριέχει, προδοσία, καιροσκοπισμό, ατιμία, φασισμό και φυσικά πλήττει κατάκαρδα τη Δημοκρατία.

Είναι απορίας άξιον πως οι ακόμα και σήμερα στενοί συνεργάτες του Παναγιώτη Νίκα θα ταχθούν θεματοφύλακες αυτών που ευθύνονται για αυτή την πολιτική σκευωρία σε βάρος, όχι μόνον του Παναγιώτη Νίκα αλλά της Πελοποννησιακής Δημοκρατίας.

Το ασθενικό επιχείρημα ότι όλα γίνονται για το καλό του κόμματος δεν πείθει κανέναν και αν θέλετε αφορά μόνον στο 43% των Πελοποννήσιων. Τόσοι ψηφίζουν ΝΔ.

Ο Παναγιώτης Νίκας είναι η απειλή για τη ΝΔ; Πότε; Μετά το 41%; Που; Στον Μοριά; Ποιος; Ο περιφερειάρχης που εκτέλεσε το Πρόγραμμα, όπως ο ίδιος ομολόγησε, με βάση τις εντολές των κομματικών ηγεμόνων;

Αν κάποιος πιστεύει ότι κάθε γενιά πολιτικών ανδρών γράφει τη δική της ιστορία και αν κάποιος, ακόμα θεωρεί, ότι οι πολιτικές πράξεις είναι ισχυρότερες από τις πολιτικές θεωρίες και ιδεολογίες, τότε, αν είναι αντίπαλος του Παναγιώτη Νίκα, πρέπει να τον συγχαρεί, αν είναι συνεργάτης του πρέπει να τον τιμήσει, αν είναι συμπατριώτης του πρέπει να αναλογιστεί την ευθύνη που έχει ως πολίτης και ψηφοφόρος.

Η Μεσσηνία, δια της ΝΔ, βάζει σε περιπέτειες την ΝΔ. Ευτυχώς όχι την Δεξιά Παράταξη. Μόνο τη ΝΔ. Γιατί αν δεν είναι περιπέτεια, η απομάκρυνση σημαντικών στελεχών, οπαδών και ψηφοφόρων της ΝΔ και η αποχή τους ή συνεργασία τους ή στοίχισή τους με κεντρώα παράταξη, τότε τι είναι;

Ένα ματωμένο καλαματιανό μαντήλι, στάζει νεποτισμό, όζει φεουδοκρατία και σημαίνει συναλλαγή…

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις