Το πώς και το γιατί δεν «πέφτει» σηκώνει συζήτηση. Αυτό που δεν χωράει αμφισβήτηση είναι το γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει καταφέρει να ορίσει απόλυτα το τι αποτελεί γεγονός, το πότε υπάρχει ευθύνη του κράτους και κυρίως τον αν ποτέ υπάρχει πολιτική ευθύνη του πρωθυπουργού για όσα συμβαίνουν στη χώρα του.

Αν ήταν άλλος πρωθυπουργός στη θέση του Μητσοτάκη θα είχε «πέσει». Με μια Ελλάδα να φλέγεται, στρατόπεδα να εκτινάσσονται στον αέρα, πόλεις να απειλούνται και δάση να χάνονται μέσα σε μια νύκτα, νησιά να γίνονται στάχτη και περιουσίες να εξαϋλώνονται. Δυστυχώς η εκατόμβη στο Μάτι επέφερε ένα ακόμα κακό. Να θέλει 100 νεκρούς μια χώρα για να θρηνήσει.

Για ποιο επιτελικό κράτος δικαιούται να μιλά ο πρωθυπουργός όταν την ώρα που σφάζονται στο γόνατο φίλαθλοι, την ώρα που ένα βυτιοφόρο μπορεί να κόψει την Ελλάδα στα δύο γιατί πήρε φωτιά, την ώρα που ως δια μαγείας όπου η Ελλάδα καίγεται εκεί «φυτρώνουν» ανεμογεννήτριες;

Όμως ο Μητσοτάκης ελέγχει την πληροφόρηση και την ενημέρωση. Πρώτα πέτυχε αυτό και μέσω αυτού την ασυλία του στην εξουσία. Αναρωτιέμαι, αν ο πρωθυπουργός του 41% δεν μπορεί να σβήσει τη φωτιά, να διαθέσει ασθενοφόρο στον ασθενή, να ελέγξει ένα γήπεδο, να σπουδάσει δωρεάν το παιδί του φτωχού, τότε ποιός μπορεί;

Προκύπτει λοιπόν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί αλλά δεν θέλει. Ατάραχος από μια βουβή αντιπολίτευση, πανίσχυρος μέσα στο κόμμα του, ανενόχλητος από τον τύπο, χαϊδεμένος από τον εξωτερικό παράγοντα, πορεύεται. Μαζί του πορεύεται και η χώρα. Ο λαός της και το μέλλον της.

Όταν έρθει ο «λογαριασμός» θα είναι δυσανάλογα ακριβός για τον Έλληνα πολίτη. Και φυσικά δεν θα τον πληρώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το επιχείρημα «και αν όχι ο Μητσοτάκης τότε ποιος είναι καλύτερος» είναι μια τρανή απόδειξη την πολιτικής λοβοτομής, της δημοκρατικής ασιτίας, της ιδεολογικής στείρωσης και της κοινωνικής απάθειας που έχει οδηγηθεί εκούσια - ακούσια η Ελληνική κοινωνία.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις