Με τις καλύτερες ευχές μας αλλά και με βάσιμες επιφυλάξεις απευθυνόμαστε στον νέο δήμαρχο Σπάρτης Μιχάλη Βακαλόπουλο.

Σε 45 ημέρες στο μπρελόκ του Μιχάλη Βακαλόπουλου θα προστεθούν τα κλειδιά του δήμου Σπάρτης. Άραγε έχουν συνειδητοποιήσει όλοι, εντός και εκτός δήμου, την ευθύνη και την κατάσταση;

Ο νέος δήμαρχος εκφράζει την ανάγκη ανανέωσης στην πολιτική ζωή. Όμως δήμος δεν είναι μόνον πολιτική. Είναι και διοίκηση που διέπεται από νόμους και κανόνες και κυρίως που δεσμεύεται από πεπραγμένα προηγούμενων δημοτικών αρχών και διοικήσεων. Δεν τα λύνει όλα η πολιτική…

Λιγότερη σημασία έχει η δέσμευση Βακαλόπουλου προεκλογικά για έργα και προγράμματα και περισσότερη αξία έχει η επάρκεια της νέας δημοτικής αρχής απέναντι σε όσα κληθεί να αντιμετωπίσει το πρώτο μόλις 6μηνο διακυβέρνησης.

Το δημοτικό συμβούλιο έχει και έμπειρους, και γνώστες και νέους και μαχητές ώστε να ανταποκριθεί σε όσα διαγράφονται στον ορίζοντα.

Οι εργαζόμενοι στο δήμο, διεκδικώντας τα κεκτημένα τους, προσφεύγουν ακόμα και δικαστικά και πολύ σύντομα μεγάλα ποσά χρήματος θα αθροιστούν ως υποχρέωση του δήμου προς τους εργαζόμενους. Προσοχή!

Μια ασήκωτη χρηματική διεκδίκηση από Συνεταιρισμό που φθάνει τα 7.000.000€ με υπόλογο και «κατηγορούμενο» τον δήμο Σπάρτης θα κριθεί στα δικαστήρια τους επόμενους μήνες. Προσοχή!

Πληροφορίες θέλουν τον διαχειριστή της Ανακύκλωσης στον δήμο Σπάρτης να διακόπτει την αποκομιδή του μπλε κάδου γιατί δεν έχει δρομολογηθεί η ανάλογη σύμβαση. Προσοχή!

Αν τα Νομικά Πρόσωπα τελικά ενσωματωθούν στον Δήμο και δεν μείνουν ανεξάρτητα, αυτό θα σημάνει ανατροπές και αυξημένες πιέσεις στην διαχείριση και διοίκηση. Ακόμα πιο πολλά θα προκύψουν στην ενσωμάτωση, προσαρμογή και στελέχωση. Προσοχή!

Σήμερα υπάρχουν καταγγελίες για απευθείας αναθέσεις στο Νομικό Πρόσωπο Αθλητισμού, που έχουν φθάσει στον Εισαγγελέα και την ίδια στιγμή καταγγελίες από τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου ξεγέλασε τον Δήμο με έργα αθλητισμού που δεν έγιναν. Προσοχή!

Ο έκπτωτος εργολάβος από Παλαιολόγου και Άλσος Γουδέ έχει δικαίωμα ένστασης με συγκριτικά πλεονεκτήματα και όλα δείχνουν ότι με την χρονοτριβή το θέμα της Παλαιολόγου (και όλων των έργων του συγκεκριμένου αναδόχου) θα «σκάσει» στα χέρια της νέα δημοτικής αρχής Σπάρτης. Προσοχή!

Ολέθριο σφάλμα της απερχόμενης δημοτικής αρχής η διακοπή συνεργασίας με την γ.γ. Μαρία Χάτζου, την πιο κρίσιμη περίοδο για την μετάβαση και για την σαφή αποτύπωση της πραγματικότητας. Δεν απομακρύνεις τον πλέον επιτυχημένο συνεργάτη… Προσοχή!

Υπάρχουν δεκάδες ακόμα θέματα που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε. Δεκάδες θέματα που θα λειτουργούσαν ως βομβίδες στο έργο της Δημοτικής Αρχής. Άλλωστε ένα ΜΜΕ έχει πρωτίστως ρόλο ελεγκτικό και δημοσιοποίησης της κατάστασης και όχι συμβουλευτικό. Όμως…

Ο δήμος Σπάρτης από την «εντατική κλίνη» μπορεί άμεσα να περάσει στην κατάσταση του «κλινικά νεκρού». Δεν υπάρχουν περιθώρια για σκοπιμότητες, για υπονομεύσεις, για απλή θέαση των γεγονότων ούτε καν για εκμετάλλευση.

Σήμερα κιόλας η νέα δημοτική αρχή και κάθε μέλος του δημοτικού συμβουλίου πρέπει να αναλάβει ρόλο και να συνειδητοποιήσει την ευθύνη. Δυστυχώς η συγκυρία συσσωρεύει πολύ μεγάλο βάρος στις πλάτες των νέων.

Δεν μπορεί και δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια μέρα από την νέα θητεία. Δεν περισσεύει κανείς. Κι όπως τονίζει και ο νέος δήμαρχος της Σπάρτης, όλοι μαζί θα πρέπει να οδηγήσουμε τη Σπάρτη σε ήρεμα νερά.

Αυτό φυσικά προϋποθέτει αποτύπωση της κατάστασης, ιεράρχηση προτεραιοτήτων, αξιοποίηση στελεχών και δυνάμεων, απάλειψη παθογένειας και αγκυλώσεων, υπέρβαση των εμποδίων αλλά και των εξαρτήσεων και τελικά παραγωγή έργου στο σωστό χρόνο, με το σωστό κόστος και προς την σωστή κατεύθυνση.

Δήμαρχε Σπάρτης, πρόσεχε! Δεν θέλει μόνον κόπο αλλά και τρόπο.

Καλή επιτυχία!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις