Ποιά σημασία έχει αν είναι άνδρας ή γυναίκα; Πόσο μετράει αν είναι Σπαρτιάτης ή Αθηναίος; Ποιο είναι το κριτήριο επιλογής. Προσοχή. Όχι ρατσισμός σε δημόσια θέα.

Η γ.γ. της παρούσας δημοτικής περιόδου στον δήμο Σπάρτης είναι γυναίκα με καταγωγή από την Αθήνα και πέτυχε στην αποστολή της.

Ο λόγος πολύς και θα γίνει οξύς, για τη θέση του/ης γ.γ. στον δήμο Σπάρτης. Επιλογή, σαφώς, κάθε δήμαρχου και ευθύνη του.

Το πρόσωπο που θα υπηρετήσει αυτή τη θέση πρέπει να είναι το κατάλληλο. Αν δεν είναι κατάλληλο, τότε το πρόβλημα είναι ήδη στα θεμέλια του δήμου. Το κατάλληλο το καθορίζουν οι συνθήκες εντός και πέριξ του δήμου και όχι οι συνθήκες γενικώς στη χώρα…

Ως γνωστόν, ο δήμος Σπάρτης έχει μια τελευταία, ευκαιρία να ανακάμψει. Αναπτυξιακά αποδυναμωμένος και αυτοδιοικητικά πολυδιασπασμένος (6 παρατάξεις). Ωστόσο μέσα από τη σύνθεση δυνάμεων - σε κάθε επίπεδο - και την καλή αξιοποίηση των δεδομένων μπορεί να «βγει στο φώς»…

Το πρόσωπο που θα γίνει γενικός/ή γραμματέας πρέπει να ξέρει, να θέλει, να μπορεί, να έχει αποδείξει. Πρέπει να νοιάζεται, να είναι εδώ, να φροντίζει. Να μην έχει πολιτικές φιλοδοξίες αλλά πολιτικό αισθητήριο. Να έχει όνειρα για τη ζωή στη Σπάρτη. Να δέχεται εντολές - και να τις αναλύει - από τον δήμαρχο και όχι από άλλο κέντρο εξουσίας. Να θωρακίζει τον δήμαρχο και τον δήμο από εχθρούς και φίλους. Να υποδεικνύει, να τεκμηριώνει, να ερευνά, να υποβάλει. Όχι να «υπαγορεύει» και σε καμία περίπτωση να επιβάλει ή να δρομολογεί καταστάσεις και εξελίξεις, κυρίως πολιτικές, δίκην δημάρχου.

Σήμερα η Σπάρτη δεν έχει ανάγκη από Χαλίφηδες αλλά από έντιμους εργάτες. Όταν ένας γενικός γραμματέας σκοπεύει να γίνει Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη, τότε ο δήμος θα δεινοπαθήσει και θα φταίει ο ατόφιος Χαλίφης.

Και επί το ελληνικότερον, ο/η γενικός/ή γραμματέας στον δήμο Σπάρτης πρέπει να έχει υπηρεσιακά κότσια, αποδοχή, εμπειρία, γνώση και θέληση. Ο δήμαρχος χρειάζεται σε καθημερινή βάση συνεργάτη έμπιστο.

Αυτός/ή θα κληθεί να δώσει τα κατάλληλα όπλα στα χέρια του δημάρχου και στον δήμο για τους αγώνες που θα δώσουν και δεν θα είναι λίγοι ούτε βραχείς…

Η καθημερινότητα μέσα κι έξω από τον δήμο Σπάρτης είναι μέλημα του γ.γ. Ο δήμαρχος πρέπει να κινείται μπροστά με καλυμμένη την πλάτη του.

Ο δήμαρχος Σπάρτης, σήμερα, ή και αύριο, πρέπει να επιλέξει χωρίς φόβο και πάθος αλλά με νου και γνώση. Εύστοχη επιλογή, πιστώνεται στον δήμαρχο. Άστοχή επιλογή χρεώνεται στον δήμαρχο.

Πριν λοιπόν το θέμα του/ης γενικού/ής γραμματέως γίνει το νέο σήριαλ της Σπάρτης ο Μιχάλης Βακαλόπουλος, νέος δήμαρχος, αφουγκραζόμενος κοινωνία, ασπαζόμενος συνεργάτες και εμπιστευόμενος την κρίση του πρέπει να επιλέξει απόφαση. Γιατί αποφάσεις υπάρχουν πολλές όπως και διαφαινόμενες λύσεις. Ποια όμως είναι η κατάλληλη για την περίσταση, άρα και η σωστή;

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις