ΕΛΛΑΔΑ. Στον εισαγωγικό του λόγο, ο Βουλευτής Μεσσηνίας, κ.Χαρίτσης, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά :

«Η μεγάλη δυσκολία δεν είναι μόνο η νίκη στις επόμενες εκλογές. Με αγώνα και ενότητα θα νικήσουμε. Η μεγαλύτερη δυσκολία όμως αφορά την επόμενη μέρα.

Για δύο κυρίως, αλληλένδετους, λόγους:

1) Γιατί τα προβλήματα που έχει συσσωρεύσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην εργασία, στα νοικοκυριά, στους μικρομεσαίους, στα δημόσια οικονομικά, είναι τερατώδη

2) Και γιατί η ελληνική οικονομία δεν έχει πλέον αντοχές, έχει εξαντλήσει τα αποθέματα που είχε πριν την δημοσιονομική κρίση.

Μαγικές λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της εποχής μας, στις πολλαπλές και επάλληλες κρίσεις που αντιμετωπίζουμε, δεν υπάρχουν.»

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε αναλυτικότερα στο τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα, τονίζοντας :

«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα σαφές, συγκεκριμένο, δεσμευτικό Κυβερνητικό Πρόγραμμα. Με ιδιαίτερη έμφαση στο πρώτο διάστημα της προοδευτικής διακυβέρνησης.

Το σχέδιό μας δεν μπορεί να είναι ένας "εύκολος" βολονταρισμός. Που δεν λαμβάνει υπόψη το ευρωπαϊκό πλαίσιο, την δημοσιονομική πραγματικότητα. Ένα τέτοιο σχέδιο είναι καταδικασμένο να αποτύχει.

Το σχέδιό μας δεν μπορεί να είναι ούτε μια λογική που περιορίζεται στη χρηστή διαχείρισης και που δίνει διαπιστευτήρια καλής συμπεριφοράς σε συστημικά κέντρα. Ένα τέτοιο σχέδιο είναι καταδικασμένο να αποδοκιμαστεί από την κοινωνία.

Το σχέδιό μας κατά την γνώμη μου πρέπει να είναι ο ριζοσπαστικός ρεαλισμός. Και χαίρομαι που και ο Πρόεδρος χρησιμοποίησε αυτόν τον όρο στην εναρκτήρια ομιλία του.

Έχοντας τον ρεαλισμό που απορρέει από την γνώση που αποκομίσαμε από την κυβερνητική μας θητεία,

Έχοντας την επίγνωση των περιορισμών,

Έχοντας όμως και την πλήρη συνειδητοποίηση ότι απαιτούνται ριζοσπαστικές τομές που δεν θα βελτιώνουν απλώς αλλά θα μετασχηματίζουν την υπάρχουσα οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα.

Έτσι μπορούμε να επιτύχουμε την μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις