ΣΠΑΡΤΗ. Οι πληροφορίες από τα στρατηγεία της αγοράς δεν είναι εύκολες. Παρ’ όλα αυτά είναι επίμονοι οι ψίθυροι ότι δύο σημαντικοί «παίκτες» της αγοράς «βλέπουν» στη Σπάρτη ευκαιρίες. Μια πληροφορία θέλει την Jysk να αναζητά ακίνητο πέριξ της Σπάρτης θεωρώντας ότι το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού θα είναι έντονο τα επόμενα χρόνια. Άλλη πληροφορία θέλει την Τράπεζα Πειραιώς να είχε σε διαπραγματεύσεις για την πώληση μερίδας που ξεπερνά το 33% μεγάλου εργοστασίου επεξεργασίας και τυποποίησης πρωτογενούς παραγωγής.

Κοντά σε αυτές τις κινήσεις κανείς δεν πρέπει να αγνοεί στην μεγάλη τουριστική επένδυση στο Γύθειο (πρώην Lakonis) και τις αναμενόμενες πεντάστερες επενδύσεις στην περιοχή του Μυστρά. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και δύο μεγάλα έργα που αναμένονται στην Σπάρτη, το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο και το νέο ΙΣΝ Νοσοκομείο, δεδομένου ότι ο κύκλος έργων, εργασιών και υπηρεσιών να κινήσει την τοπική οικονομία.

Να σημειωθεί ότι η Πελοπόννησος είναι μια περιφέρεια μικτής οικονομίας που όσο και αν φαίνεται περίεργο παράγει πλούτο από Βιομηχανία (ΔΕΗ – Μotor Oil), Πρωτογενή παραγωγή (ελιά, ελαιόλαδο, εσπεριδοειδή, κηπευτικά, κτηνοτροφία, πτηνοτροφία) και Τουρισμό (παντού και πάντα).

Η Σπάρτη σήμερα έχει συγκεκριμένες προοπτικές που ταυτίζονται με, την Τουριστική ανάπτυξη σε άμεση συνάρτηση με τον Πολιτισμό - Αθλητισμό και στην αγροτική παραγωγή με μεταποίηση, τυποποίηση, διάθεση κι εξαγωγή εκλεκτών προϊόντων. Ευχής έργων θα ήταν οι δύο προοπτικές να πλαισιώνονται από την βιώσιμη ανάπτυξη ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις