ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Χειρότερη σε σχέση με το 2025 χαρακτήρισε τη φετινή εικόνα της εστίασης στην Καλαμάτα ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας, Νίκος Μαλαπέτσας, επισημαίνοντας ότι η ακρίβεια επηρεάζει τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τους καταναλωτές.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τον Έβρο έως τη Σητεία» του One Channel, ο κ. Μαλαπέτσας υποστήριξε ότι η αυξημένη τουριστική κίνηση δεν συνεπάγεται απαραίτητα και μεγαλύτερη κατανάλωση στα καταστήματα της εστίασης.

Όπως ανέφερε, πολλοί επισκέπτες εμφανίζονται πιο συγκρατημένοι στις δαπάνες τους, επιλέγοντας λιγότερα γεύματα ή αγορές από σούπερ μάρκετ, ενώ ιδιαίτερα αισθητή είναι φέτος, σύμφωνα με τον ίδιο, η παρουσία τουριστών με χαμηλότερη αγοραστική δύναμη.

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι επιχειρήσεις του κλάδου βρίσκονται αντιμέτωπες με αυξημένο κόστος σε πρώτες ύλες, ενέργεια, ασφαλιστικές εισφορές και φορολογία.

Ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΚ. επανέλαβε, τέλος, την ανάγκη λήψης μέτρων από την Πολιτεία, με στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους και τη στήριξη της ελληνικής εστίασης.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις