ΛΑΚΩΝΙΑ. Κλειστά θα παραμείνουν από τις 10 έως και τις 23 Αυγούστου 2026 τα λογιστικά γραφεία σε όλη τη Λακωνία, σύμφωνα με απόφαση της Ένωσης Φοροτεχνικών Λογιστών Λακωνίας. Η απόφαση ελήφθη, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, προκειμένου να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος ανάπαυσης στους λογιστές και στους εργαζόμενους των λογιστικών γραφείων, μετά από μία ιδιαίτερα απαιτητική περίοδο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ένωσης Φοροτεχνικών Λογιστών Λακωνίας:

Μια ακόμα δύσκολη χρονιά για τον κλάδο των λογιστών η φετινή, με αποκορύφωμα την περίοδο της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και τις καταληκτικές ημερομηνίες τους, με αρκετά προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την μη σωστή λειτουργία των συστημάτων της ΑΑΔΕ και του ΕΦΚΑ, για αρκετές ημέρες. Φυσικά η χρονιά αυτή θα συνεχισθεί και θα είναι επίσης μια δύσκολη και ίσως μια πολύ πιο δύσκολη χρονιά, με όλα αυτά που θα κληθούμε οι λογιστές να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε, προκειμένου να στηρίξουμε όλους τους φορολογούμενους πελάτες- επιχειρήσεις.

Μετά από αυτά, το Δ.Σ. σε συνεδρίασή του, προκειμένου να υπάρξει ο αναγκαίος χρόνος ανάπαυσης των Λογιστών αλλά και των εργαζομένων στα λογιστικά γραφεία, ομόφωνα αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά τα λογιστικά γραφεία για το χρονικό διάστημα από 10 έως και 23 Αυγούστου 2026, για όλη την Λακωνία.

Για το λόγο αυτό παρακαλούμε τους πελάτες μας, οι οποίοι και φέτος έδειξαν κατανόηση στα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας, όπως προβούν στην άμεση τακτοποίηση/διεκπεραίωση των εκκρεμοτήτων τους.

Για τους λόγους αυτούς ζητάμε και από τις Δημόσιες Υπηρεσίες της περιοχής μας (Δ.Ο.Υ., ΣΕΠΕ, ΕΦΚΑ κ.λ.π.), να επιδείξουν κατανόηση και υπομονή σε οποιαδήποτε τυχόν καθυστέρηση προκύψει σε πιθανά αιτήματα διεκπεραίωσης ή και ελέγχων.

Τέλος προσκαλούμε τους συναδέλφους που δεν δύνανται ή δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στην καθορισμένη ανάπαυλα/ανάπαυση ή έχουν επιλέξει για δικούς τους λόγους άλλο ημερολογιακό διάστημα, να μην υποβάλουν στοιχεία σε καμία πλατφόρμα, για το προαναφερθέν ημερολογιακό διάστημα, πέραν των αναγκαίων, όπως π.χ. προσλήψεις και γενικά ότι έχει σχέση με το ΕΡΓΑΝΗ..

Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ένα από τα αιτήματα του κλάδου μας είναι η μετάθεση των καταληκτικών ημερομηνιών του Αυγούστου και η μεταφορά τους στο πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις