Τα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος επισκέφτηκε την Παρασκευή στις 16:00 μ.μ. ο Υπουργός Υποδομών , Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολο Κατσιφάρα, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Γιώργο Αγγελόπουλο, τον Διευθυντή Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Μελετών και Κατασκευών Έργων Παραχώρησης Πελοποννήσου του Υπουργείου κ. Ιωάννη Καρνέση.

ΠΑΤΡΑ. Τον Υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη και τους συνεργάτες του υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Γιώργος Δ. Κεπενός , και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Επίσης παραβρέθηκαν στην συνάντηση ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Πλάτων Μαρλαφέκας και εκπρόσωποι εταιριών Μελών του Συνδέσμου. (Χημικά, Φαρμακευτικά Εργαστήρια Πατρών ΑΕ, CROWN HELLAS AE, FRIESLANDCAMPINA AEBE).

Κατά την διάρκεια της συνάντησης έγινε από την πλευρά του Υπουργού μια σύντομη αναφορά για την κατασκευή της Ν.Ε.Ο. Πατρών- Πύργου που αποτελεί τμήμα της Ολυμπίας Οδού με άμεση δημοπράτηση και έναρξη εργασιών κατασκευής του έργου την Άνοιξη του 2015, καθώς και των υπολοίπων έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Δυτική Ελλάδα (οδικών, σιδηροδρομικών & θαλάσσιων μεταφορών).

Εκ μέρους του Συνδέσμου ετέθη από τα μέλη του Δ.Σ. στον κ. Υπουργό και στους συνεργάτες του, το θέμα της σύνδεσης της ΒΙΠΕ Πατρών με το Σιδηροδρομικό Δίκτυο Αθηνών - Πατρών . Ένα έργο που θα δώσει τεράστια ώθηση στις επιχειρήσεις όλης της Δυτικής Ελλάδος σε συνδυασμό και με τον νέο οδικό άξονα Πατρών Πύργου.

Επίσης ένα άλλο μεγάλο ζήτημα που τέθηκε στον Υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη είναι και η ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ένταξη στην επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020 του Εμπορικού Λιμένα Πατρών και τον χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης κατασκευής του έργου.

Είναι δύο μεγάλα έργα με τεράστια σημασία για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και των συνδυασμένων μεταφορών καθώς και το άνοιγμα εκατοντάδων νέων θέσεων εργασίας καθιστώντας την περιοχή μας με την ολοκλήρωσή τους ,ένα σημαντικό κόμβο στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών.

Συμφωνήθηκε επίσης στο αμέσως προσεχές διάστημα να πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας ,στο Υπουργείο Υποδομών , Μεταφορών και Δικτύων για την αναλυτική εξέταση και πλήρη καταγραφή των θεμάτων που συζητήθηκαν και για τον περαιτέρω χειρισμό και προώθησή τους.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. ευχαρίστησαν τον κ. Χρυσοχοΐδη και τους συνεργάτες του για την επίσκεψη στα γραφεία του Συνδέσμου και για την ενημέρωση και συνεργασία που πραγματοποιήθηκε.