6.000 θέσεις εργασίας στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων

ΠΑΤΡΑ. Η πρόσφατα υπογραφείσα «Επιστολή Πρόθεσης Συνεργασίας» της εταιρείας Next e.Go με την Enterprise Greece για την εγκατάσταση βιομηχανίας παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα μας, συνολικού ύψους 100 εκ. ευρώ, αποτελεί μία πρωτοποριακή επένδυση, η οποία θα έχει σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο με τη δημιουργία 1.000 άμεσων θέσεων εργασίας και 5.000 έμμεσων, με την απορρόφηση εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού, την ανάδειξη νέων πράσινων τεχνολογιών, την ίδρυση Κέντρου Τεχνολογίας και την ανάδειξη της τελικώς επιλεγείσας περιοχής σε επενδυτικό προορισμό διεθνούς ενδιαφέροντος.

Η εταιρεία Next e.Go βρίσκεται σε αναζήτηση της περιοχής προκειμένου να υλοποιήσει την επένδυση, η οποία θα πρέπει να διαθέτει λιμάνι, ακαδημαϊκό ίδρυμα και κέντρο έρευνας. Διαθέτουμε όλα τα ανωτέρω (Οργανισμός Λιμένος Πατρών, Πανεπιστήμιο Πατρών και ερευνητικά ινστιτούτα με σημαντική σχετική εξειδίκευση όπως το Ινστιτούτο Βιομηχανικών Συστημάτων) και επιπλέον Βιομηχανική Περιοχή η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει μια καλή επιλογή για την εγκατάσταση του εργοστασίου.

Με αφορμή το πρόσφατο άρθρο του δικηγόρου Κωνσταντίνου Κανελλάκη, που δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο, ενώνουν τις δυνάμεις τους, Πανεπιστήμιο Πατρών , Σ.Ε.Β. Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, Οργανισμός Λιμένος Πατρών και Ινστιτούτο Βιομηχανικών Συστημάτων, ώστε να διεκδικήσουν αυτή την εξαιρετική επενδυτική ευκαιρία για την περιοχή, η οποία θα δημιουργήσει πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις απασχόλησης, θα μεγεθύνει το οικοσύστημα υποστηρικτικών επιχειρήσεων, θα προσφέρει στο Πανεπιστήμιο και στα Ινστιτούτα ευκαιρίες αξιοποίησης του ερευνητικού έργου τους, θα αναδείξει τις δυνατότητες του λιμανιού της Πάτρας και θα συμβάλλει εν κατακλείδι με ουσιαστικό τρόπο στην ανάπτυξη της οικονομίας της περιοχής.

Ειδήσεις σήμερα:

Σαμαράς: «Άθλια σκευωρία η υπόθεση Novartis. Eθνικό καθήκον να αναδειχθεί η αλήθεια!»

Ο κορονοϊός εκτόξευσε την ενδοοικογενειακή βία με θύμα τη γυναίκα και στην Πελοπόννησο!

Τον Σεπτέμβριο παραδίδεται η νέα είσοδος – γέφυρα της Σπάρτης! (photos)

Άσχημη χρονιά για τις Κλημεντίνες. Καλή για τα Νόβα