ΑΡΚΑΔΙΑ. Στο επίκεντρο η μεταβίβαση του 18,33% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στην Ιnvesco Finance των Δ. Μπάκου και Ι. Καυμενάκη - Η προσπάθεια συγκέντρωσης των κεφαλαίων, της τάξης των 60 εκατ.ευρώ, που απαιτεί η συναλλαγή και η μάχη των ποσοστών

Τελικά δεν πραγματοποιήθηκε χθες η μεταβίβαση του 18,33% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στην Ιnvesco Finance, εταιρία που ελέγχεται από τους επιχειρηματίες Δ. Μπάκο και Ι. Καυμενάκη. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες καταβάλλονται προσπάθειες να προχωρήσει η διαδικασία της μεταβίβασης και υπάρχει το ενδεχόμενο η μεταβίβαση να γίνει σήμερα ή και τα αμέσως επόμενα 24ωρα.

Από τους δύο επιχειρηματίες, όπως γράφει ο αθηναϊκός τύπος, φαίνεται πως είναι σε εξέλιξη προσπάθεια συγκέντρωσης των κεφαλαίων που απαιτεί η συναλλαγή, καθώς το 18,33% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ με βάση τις τρέχουσες τιμές έχει αποτίμηση της τάξης των 60 εκατ. ευρώ. Το επιχειρηματικό δίδυμο των Δ. Μπάκου και Ι. Καυμενάκη που δραστηριοποιείται στον ναυτιλιακό τομέα στη Φουτζέιρα των ΗΑΕ, ελέγχει και την «Volton Ελληνική Ενεργειακή ΑΕ». Κατά πληροφορίες η εταιρία παροχής ενέργειας φέρεται να παίρνει δάνειο 15 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς για την αγορά φωτοβολταικών πάρκων που ανήκουν στην κυριότητα των δυο επιχειρηματιών. Με αυτόν τον τρόπο το επιχειρηματικό δίδυμο ενισχύει τη ρευστότητα του και πιθανόν η συγκεκριμένη κίνηση να συνδέεται με την πρόθεση αγοράς του 18,33% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.