ΕΛΛΑΔΑ. Εως το τέλος Ιανουαρίου 2021 θα πληρωθούν οι επιχειρήσεις τα ποσά που δικαιούνται από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5. Μάλιστα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 θα δοθεί και σε νέες επιχειρήσεις.

«Ηδη έχουν ολοκληρωθεί οι τέσσερις πρώτοι κύκλοι του μέτρου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής συνολικού ύψους 5,5 δισ. ευρώ και επίκειται άμεσα, στις 15 Ιανουαρίου 2021, το μέτρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 με τα χρήματα να καταβάλλονται στους δικαιούχους μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2021. Η διαδικασία είναι γρήγορη, εύκολη και αμιγώς ψηφιακή μέσω της πλατφόρμας “myBusinessSupport” , τα στοιχεία ελέγχονται από την ΑΑΔΕ και οι πιστώσεις των λογαριασμών των επιχειρήσεων γίνονται ηλεκτρονικά χωρίς καμία καθυστέρηση», απάντησε ο κ. Σκυλακάκης σε επίκαιρη ερώτηση που του έγινε για το μέτρο.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Σκυλακάκης ξεκαθάρισε ότι «ως πιο δίκαιο μέτρο προκρίθηκε η πτώση του τζίρου της επιχείρησης και μάλιστα ήδη από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 περιελήφθησαν, ως πιθανές δικαιούχοι, επιχειρήσεις που λειτουργούσαν έως και το γ' τρίμηνο του 2020».

«Στο μέτρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 θα έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν και νέες επιχειρήσεις που έκαναν έναρξη εργασιών έως και το γ' τρίμηνο του 2020 και ως βάση υπολογισμού της μείωσης του κύκλου εργασιών θα ληφθεί η πτώση τουλάχιστον κατά 20% του τζίρου του τετραμήνου Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020 και οι ενισχύσεις θα καταβληθούν μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου 2021», τόνισε ο κ. Σκυλακάκης.

Τσίπρας: Να μη ζητηθεί πίσω η επιστρεπτέα προκαταβολή
«Εδώ που φθάσαμε δύο λύσεις υπάρχουν. Η μία η προφανής, είναι η επιστρεπτέα να μην είναι επιστρεπτέα. Να μην την ζητήσουν πίσω. Και να γίνει μια γενναία ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, τουλάχιστον αυτού που δημιουργήθηκε στην πανδημία» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την περιοδεία του σε εμπορικά καταστήματα στο Ίλιον.

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός ο 27χρονος που πυροβόλησαν άγνωστοι στην Πάτρα (video)

Tι γίνεται με τα δυάρια στην αγορά Ναυπλίου, Τρίπολης, Αμαλιάδας, Αιγίου και Σπάρτης;

Γερμανία: Επενδύσεις στην τυποποίηση φέρνουν τιμή στο ελληνικό ελαιόλαδο

Έρχεται η ώρα της αλήθειας για τον βιασμό της ανήλικης στη Μάνη!

Το νέρο του Κιάτου έστειλε δύο παιδιά στο νοσοκομείο (video)