Σταθερή ανάπτυξη και δυναμική παρουσία σε εγχώρια και διεθνή αγορά!

ΕΛΛΑΔΑ. H ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., η κορυφαία ελληνική φαρμακευτική εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Παύλο Γιαννακόπουλο, δραστηριοποιείται στον τομέα της φαρμακευτικής βιομηχανίας από το 1924. Με μια παράδοση για περισσότερα από 95 χρόνια, η εταιρεία διαθέτει ένα ευρύ επιχειρηματικό πεδίο, το οποίο περιλαμβάνει παραγωγή, εμπορία, εξαγωγή και διανομή φαρμακευτικών σκευασμάτων σε όλες τις θεραπευτικές κατηγορίες.

Με ηγετική παρουσία στην ελληνική, αλλά και τη διεθνή αγορά, το όραμα της ΒΙΑΝΕΞ και του κ. Δημήτρη Π. Γιαννακόπουλου, Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, είναι να συνεχίσει να εξελίσσεται και να διευρύνει την παρουσία και την τεχνογνωσία της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ανοδική πορεία στη δεκαετία

Η ΒΙΑΝΕΞ έχει αποδείξει τη δυναμική της στον κλάδο, παρουσιάζοντας βιώσιμη ανάπτυξη και διαρκή βελτίωση στα προϊόντα και τα μεγέθη της. Ειδικά κατά την τελευταία δεκαετία, η ΒΙΑΝΕΞ παρουσιάζει μια σταθερά ανοδική πορεία σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων της. Στα πιο πρόσφατα αποτελέσματα, μόνο για το 2019, το σύνολο των ενοποιημένων πωλήσεων έφτασε τα 301,3 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας σημαντική αύξηση 8,8% σε σχέση με το 2018 και διψήφια αύξηση στη διετία 2017-2018, της τάξης του 19,4%.

Στρατηγική διεθνούς προσανατολισμού

Στο σύγχρονο επιχειρηματικό μοντέλο παραγωγής της ΒΙΑΝΕΞ εντάσσονται ταυτόχρονα ευρεία επενδυτικά προγράμματα με στρατηγικές επιχειρηματικές κινήσεις διεθνούς προσανατολισμού. Έτσι, οι εξαγωγές, που έχουν ιδιαίτερη σημασία για την εταιρεία, κατέχουν το 20% των συνολικών πωλήσεων για το 2019. Με συνεχόμενη αύξηση στην εξαγωγική δραστηριότητα, η εταιρεία έχει πλέον παρουσία με εγκεκριμένα προϊόντα σε 56 χώρες παγκοσμίως. Η ισχυρή εξαγωγική δυναμική της αναπτύσσεται ραγδαία την τελευταία δεκαετία: το 2010 οι εξαγωγές της εταιρείας ανήλθαν σε 18,7 εκατ. ευρώ, ενώ το 2019 σε 51,2 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 173%.

Σε μια χρονιά που προσέθεσε νέα δεδομένα στον κόσμο των επιχειρήσεων, ο κ. Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, τονίζει ότι: "Παρά τις συνεχείς προκλήσεις της εποχής, η ΒΙΑΝΕΞ έχει διατηρήσει σταθερά τα μερίδια της αγοράς της τα τελευταία χρόνια. Με συνεχείς επενδύσεις και στρατηγικές επιχειρησιακές κινήσεις, η εταιρεία μας συνέχιζε να τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης και το 2020, παρουσιάζοντας υγιή επιχειρηματικότητα και βιωσιμότητα σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων της".

Οι άνθρωποι, το μεγαλύτερο κεφάλαιο

Το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί το μεγαλύτερο κεφάλαιο της εταιρείας. Με γνώμονα το παραπάνω, ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ στηρίζει έμπρακτα την απασχόληση στην Ελλάδα, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας. Ακόμα και στις περιόδους με τις μεγαλύτερες οικονομικές προκλήσεις των τελευταίων ετών, ο Όμιλος δεν σταμάτησε ποτέ να επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό του και να προσφέρει θέσεις εργασίας. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι συνολικές προσλήψεις της εταιρείας την τελευταία δεκαετία αντιστοιχούν σε 727 θέσεις εργασίας, ενώ ο μέσος όρος προσλήψεων ανά έτος ανέρχεται σε 66 εργαζομένους.

Σήμερα η εταιρεία απασχολεί 1.242 εργαζομένους, έχοντας σημειώσει μια αύξηση προσωπικού της τάξεως του 21% μέσα στην τελευταία δεκαετία. Η εταιρεία εφαρμόζει βέλτιστες πρακτικές σε επίπεδο εταιρικής εσωτερικής διακυβέρνησης, με τις σχετικές διαδικασίες να διέπονται πάντα από αξιοκρατία και διαφάνεια, ενώ το 57% των εργαζομένων αποτελείται από άνδρες και το 43% από γυναίκες.

Διαχρονική εμπιστοσύνη από διεθνείς φαρμακευτικούς οίκους

Το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας διευρύνεται διαρκώς με την προσθήκη νέων συνεργασιών και σκευασμάτων, προσδίδοντας ακόμα περισσότερη ώθηση στην εταιρεία. Σημαντικοί διεθνείς φαρμακευτικοί οίκοι έχουν αποδείξει τη διαχρονική εμπιστοσύνη τους τόσο στη ΒΙΑΝΕΞ όσο και στη ΒΙΑΝ, θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Γιαννακόπουλου, για την παραγωγή, την αντιπροσώπευση και την εμπορία των προϊόντων τους. Μερικές από τις συνεργασίες που ανανεώθηκαν τα τελευταία χρόνια είναι με τους διεθνείς φαρμακευτικούς οίκους JANSSEN και MSD.

Σταθμό αποτέλεσε το 2019, όπου ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ προχώρησε στην εξαγορά της εταιρείας ΦΑΡΜΑΝΕΛ Α.Ε., με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωσή της στην αγορά των γενοσήμων.

Έμπρακτη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας

Για τον Όμιλο ΒΙΑΝΕΞ η υπευθυνότητα απέναντι στον άνθρωπο και στην κοινωνία αποτελεί δέσμευση και καθήκον. Η εταιρεία βρίσκεται πάντα στο πλευρό των συνανθρώπων μας και όσων χρειάζονται στήριξη, εφαρμόζοντας ποικίλα προγράμματα, ενέργειες και κοινωφελείς δράσεις με ευρύ θετικό αποτύπωμα.

Από την αρχή της πρόσφατης πανδημίας η ΒΙΑΝΕΞ βρέθηκε σε πλήρη ετοιμότητα δίπλα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στην κοινωνία, με τη διάθεση υγειονομικού εξοπλισμού και φαρμακευτικών προμηθειών για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών. Παράλληλα, διασφάλισε την υγεία των εργαζομένων της, διατηρώντας την επιχειρηματική συνέχεια και την απρόσκοπτη τροφοδοσία της αγοράς μια κρίσιμη στιγμή.

Πρόσφατα, και με πλήρη επίγνωση της προτεραιότητας για τη θωράκιση των δομών υγείας, ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ στήριξε τους κατοίκους του ιστορικού Καστελλόριζου. Αναβάθμισε τις δυνατότητες του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Μεγίστης, ενισχύοντας τον ιατρικό εξοπλισμό και το υγειονομικό υλικό, προσφέροντας έτσι ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια και σιγουριά στην τοπική κοινωνία.

Στην φωτογραφία ο Σπαρτιάτης Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ