Σε αναμονή για τη δεύτερη χρηματοδότηση

ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ. Προχωρούν οι διαδικασίες και οι προετοιμασίες για να ξεκινήσουν οι εργασίες για τα δίκτυα φυσικού αερίου στην Μεγαλόπολη, με τη HENGAS να ρυθμίζει τις τελευταίες λεπτομέρειες και τα έργα να αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα, όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ του kafeneio-megalopolis.gr.

Πρόκειται για έργο συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης, ύψους 3,6 εκατ. ευρώ, για την κατασκευή δικτύου μέσης πίεσης, δικτύου χαμηλής πίεσης καθώς και 2 μετρητικών – ρυθμιστικών σταθμών.

Η χάραξη του δικτύου θα καλύψει όλη την Μεγαλόπολη με το συνολικό μήκος των αγωγών χαμηλής πίεσης να ανέρχεται σε 39.635 μέτρα.

Η ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου χαμηλής και μέσης πίεσης στη Μεγαλόπολη έχει ενταχθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε πρόγραμμα συγχρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Εν τω μεταξύ, αναμένονται εξελίξεις και σε ό,τι αφορά τη δεύτερη χρηματοδότηση για το φυσικό αέριο στη Μεγαλόπολη, που αφορά την αντικατάσταση – προμήθεια λεβήτων και εργασιών στα σπίτια.

Σε σχετικό ερώτημα που είχε υποβληθεί από το kafeneio-megalopolis.gr στον Δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιο Χριστογιαννόπουλο και τον υφυπ.Εξωτερικών και βουλευτή Αρκαδίας κ. Κωνσταντίνο Βλάση, η απάντηση ήταν ότι για τις συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις υπάρχει δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα έχει γίνει μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2020.