ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το 11o Π.Τ. Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδας και η Ένωση Λογιστών-Φοροτεχνικών - Ελ. Επαγγελματιών Μεσσηνίας διοργανώνουν διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «MyDATA: Τα Ηλεκτρονικά Βιβλία και η ηλεκτρονική τιμολόγηση – Νέα πρόκληση για τις επιχειρήσεις» η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021 και ώρα 19:00

https://us02web.zoom.us/j/81897455002

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, και οι επιχειρήσεις προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα που γεννά η νέα ψηφιακή πραγματικότητα. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) υλοποίησε μία από τις πιο ριζικές ψηφιακές μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών, θέτοντας σε λειτουργία την πλατφόρμα myDATA.

Η υιοθέτηση των ηλεκτρονικών βιβλίων και της ηλεκτρονικής τιμολόγησης διαμορφώνει ένα νέο λειτουργικό περιβάλλον στην καθημερινότητα των επιχειρήσεων και καλλιεργεί μία νέα ψηφιακή κουλτούρα στη σχέση των επιχειρήσεων με τη φορολογική διοίκηση. Παράλληλα, δημιουργείται η ανάγκη για την σαφή ενημέρωση των επιχειρήσεων, σχετικά με τη λειτουργία του νέου αυτού πλαισίου.

Εισηγητής θα είναι ο κ. Χρήστος Κρίγκας, Οικονομολόγος-Φοροτεχνικός – Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Mέλος της κοινής τεχνικής ομάδας εργασίας Ο.Ε.Ε.–Υπ. Οικονομικών -Α.Α.Δ.Ε.. Θέματα που θα αναλυθούν:

  • Ποιες επιχειρήσεις αφορά και ποιος ο χρόνος εφαρμογής των ηλεκτρονικών βιβλίων
  • Από την υποβολή των “χειρόγραφων” συγκεντρωτικών καταστάσεων στην “ηλεκτρονική διαβίβαση” του myDATA
  • Οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και ο χρόνος διαβίβασης στα νέα ψηφιακά δεδομένα
  • Τρόποι διαβίβασης δεδομένων και ο ρόλος της επιχείρησης
  • Σύνδεση ενημέρωσης ηλεκτρονικών βιβλίων και φορολογίας των επιχειρήσεων
  • Θα ακολουθήσει συζήτηση και διευκρινήσεις ερωτημάτων, που θα τεθούν μέσω της πλατφόρμας.