ΕΛΛΑΔΑ. Λοιπόν, σε ενημερωτική ημερίδα για την νέα διαδικτυακή πλατφόρμα της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο «Access2Markets», σε προσκαλούν, το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΕΛΚ, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

«Access2Markets», τι είναι τούτο πάλι;

Η Access2Markets είναι ένα εργαλείο που έχει σκοπό να βοηθήσει τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις να εκμεταλλευτούν το δίκτυο εμπορικών συμφωνιών της Ε.Ε. και να αποκτήσουν την καλύτερη δυνατή πρόσβαση στις αγορές, στα προϊόντα και στα μέσα που χρειάζονται για να αναπτυχθούν και να παραμείνουν ανταγωνιστικές.

Σε τι σου χρησιμεύει

Στο Access2Markets θα βρεις όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις σχετικά με τους δασμούς, τους φόρους, τους κανόνες και τις απαιτήσεις που ισχύουν για τα προϊόντα σε όλες τις χώρες της ΕΕ, καθώς και σε 120 ακόμη αγορές ανά τον κόσμο.

Επίσης μπορείς να ενημερωθείς σχετικά με το τι προβλέπεται στις εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ με τις τρίτες χώρες για να δείτε σε ποια χώρα υπάρχει εξαγωγικό ενδιαφέρον για την επιχείρησή σας.

Τέλος η Access2Markets λειτουργεί ως πύλη εισόδου για την υποβολή καταγγελιών σχετικά με αθέμιτες εμπορικές πρακτικές αλλά και για παραβιάσεις κατά την εφαρμογή των εμπορικών συμφωνιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τρίτες χώρες.

Πώς να δηλώσεις συμμετοχή

Για να δηλώσεις συμμετοχή στο διαδικτυακό σεμινάριο της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την χρήση της πλατφόρμας Access2Markets, μπορείς να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου στο σύνδεσμο

https://forms.gle/u8MEyahTBh3DKRYQ8

Εάν θέλεις να ενημερωθείς περαιτέρω, πάρε τηλέφωνο στο 27410 24464 (933).

Η ενημερωτική εκδήλωση θα είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom.