ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου προτίθεται να συμμετάσχει στην FOOD EXPO DIGITAL που θα πραγματοποιηθεί από 14 έως 18 Ιουνίου 2021. Σκοπός της Περιφέρειας, με την παρουσία της σε ευρέως αναγνωρισμένες εκθέσεις, είναι να προβάλλει και να προωθήσει τον αγροτοδιατροφικό τομέα της και, παράλληλα, να συμβάλλει στη δημιουργία σημαντικών ευκαιριών για τους συμμετέχοντες, με την σύναψη εμπορικών συμφωνιών.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος (70%) της συμμετοχής, ενώ το υπόλοιπο αυτής (30%), θα επιβαρύνει τους εκθέτες.

H Έκθεση «FOOD EXPO» κατάφερε να ανέλθει στην κορυφή των εκθέσεων για τον κλάδο των Τροφίμων και των Ποτών στην Ελλάδα αλλά και να αποτελέσει μία από τις σημαντικότερες και πιο επιδραστικές Εκθέσεις στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Με στρατηγικές κινήσεις σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα απέκτησε διεθνή εμβέλεια, συμβάλλοντας σημαντικά στην ενίσχυση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων των ελληνικών επιχειρήσεων και κατ’επέκταση στην τόνωση της ελληνικής οικονομίας.

Φέτος ωστόσο, εξαιτίας των αρνητικών συνεπειών που δημιουργεί η Πανδημία, η Έκθεση θα λειτουργήσει μέσω μιας ψηφιακής πλατφόρμας. Η FOOD EXPO DIGITAL αποτελεί μοναδική ευκαιρία για κάθε επιχείρηση να επικοινωνήσει και να προωθήσει τα προϊόντα της σε χιλιάδες αγοραστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό μέσω μιας tailor made ηλεκτρονικής πλατφόρμας υψηλών αποδόσεων.

Παρακαλούνται όσες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στους παραπάνω κλάδους και επιθυμούν να Ελληνική Διανομή μέσω 'ΙΡΙΔΑ' με UID: 60742c05da5ff52cd99b3120 στις 13/04/21 11:00 συμμετάσχουν μέσω της Περιφέρειας Πελοποννήσου, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους αποστέλλοντας συμπληρωμένη την επισυναπτόμενη αίτηση στο e-mail: tourismos@arcadia.gr, έως και την Δευτέρα 19 Απριλίου 2021.

Ο μέγιστος αριθμός των επιχειρήσεων που θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν μέσω της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι εξήντα (60). Η επιλογή των επιχειρήσεων θα γίνεται με χρονική σειρά προτεραιότητας αλλά και σύμφωνα με την ανάγκη εκπροσώπησης κατά το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών Ενοτήτων. Σημειώνεται ότι σε αυτή τη σειρά θα προηγηθούν αυτοί των οποίων η συμμετοχή είχε εγκριθεί το 2020 και είχαν δεσμευτεί με συμβόλαιο, αλλά η εμφάνιση του κορωνοϊού (COVID-19) έγινε η αιτία ματαίωσης της Έκθεσης.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας παρακαλεί όσες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στους σχετικούς κλάδους και επιθυμούν να συμμετάσχουν μέσω της Περιφέρειας Πελοποννήσου, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους αποστέλλοντας συμπληρωμένη την επισυναπτόμενη αίτηση στο e-mail: tourismos@arcadia.gr, έως και την Δευτέρα 19 Απριλίου 2021.