ΕΛΛΑΔΑ. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος με ερώτησή του προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετέφερε στη Βουλή παρέμβαση του Επιμελητηρίου Λακωνίας για την ένταξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ - Αυτονομώ»

Όπως σημειώνει ο κ. Βελόπουλος το Επιμελητήριο Λακωνίας αιτείται την συνολική ένταξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής δικαιοδοσίας του (και όχι μόνο) στο νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ - Αυτονομώ». Το εν λόγω πρόγραμμα δίνει την δυνατότητα για ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων, διαδικασία απαραίτητη σε μία χώρα, όπου η πλειοψηφία των κτισμάτων της χαρακτηρίζεται ως: «χαμηλής ενεργειακής κλάσης». Πολλά από τα κτήρια αυτά, δεν λειτουργούν μόνο ως κατοικίες, αλλά και ως επαγγελματικοί χώροι. Σε μια επιχείρηση, που συνήθως φιλοξενεί περισσότερα άτομα από ένα νοικοκυριό, οι ανάγκες είναι πολλαπλές και τα κτήρια αυτά αδυνατούν να διατηρήσουν ένα ανεκτό επίπεδο ομαλού κλιματισμού τους, έχοντας ως αποτέλεσμα την κατασπατάληση ενέργειας για την ψύξη ή την θέρμανση των χώρων τους και κατ’ επέκταση, την αύξηση των λειτουργικών δαπανών τους. Τον δε τελευταίο χρόνο, οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού έπληξαν την κοινωνία και κατ’ επέκταση, την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στα νέα δεδομένα και να επαναλειτουργήσουν, οπότε, περιμένουν την ουσιαστική στήριξη της Πολιτείας, γιατί όχι και μέσα από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ - Αυτονομώ», αγωνιώντας για το αν θα καταφέρουν να επιβιώσουν επιχειρηματικά».

Ο κ Βελόπουλος ρωτά τους υπουργούς αν προτίθενται να συμπεριλάβουν στην λίστα των δικαιούχων εισόδου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης αξιοποίησης του προγράμματος «Εξοικονομώ - Αυτονομώ» και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δίνοντάς τους την δυνατότητα να αναβαθμίσουν ενεργειακά τον εργασιακό τους χώρο, εξοικονομώντας έτσι μεγάλο μέρος του κόστους που αφορά στον κατάλληλο ανά εποχή κλιματισμό τους.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις