ΑΡΚΑΔΙΑ. Την επαναλειτουργία του Τελωνείου Τρίπολης ζητά σε επιστολή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής, στους Υπουργούς, Οικονομικών κ. Σταΐκούρα, Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη και στον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Παπαθανάση, επισημαίνοντας ότι η λειτουργία του θα υποστηρίξει καταλυτικά την επιχειρηματική δραστηριότητα ειδικά στους Δήμους της Αρκαδίας που έχουν ενταχθεί στο εδαφικό σχέδιο εφαρμογής του ΣΔΑΜ.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

«Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Το Πρόγραμμα Απολιγνιτοποίησης της εγχώριας ηλεκτροπαραγωγής και η κατάρτιση του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) φιλοδοξούν να επιτύχουν τη μετάβαση στην ενεργειακά ουδέτερη εποχή με το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων στις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης, μετασχηματίζοντας παράλληλα τις τοπικές αυτές οικονομίες.

Εκπεφρασμένος στόχος του ΣΔΑΜ είναι η δημιουργία στρατηγικών αναπτυξιακών δυνατοτήτων για την αναγέννηση των τοπικών οικονομιών, η εξασφάλιση των θέσεων εργασίας και η δημιουργία νέων. Για να το πετύχει αυτό έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενίσχυση και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, με την παροχή ενισχυμένων φορολογικών κινήτρων και ενισχύσεων από τα εθνικά και ευρωπαϊκά-συγχρηματοδοτούμενα χρηματοδοτικά εργαλεία για την προσέλκυση επενδύσεων.

Για την επιτυχημένη ανάπτυξη ωστόσο της επιχειρηματικότητας στις περιοχές αυτές, και συγκεκριμένα στους Δήμους της Αρκαδίας που έχουν ενταχθεί στο εδαφικό σχέδιο εφαρμογής του ΣΔΑΜ απαραίτητη κρίνεται και η ενίσχυση των δημόσιων υποδομών που καλούνται να την υποστηρίξουν.

Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένο το αυξημένο ενδιαφέρον που ήδη διαπιστώνεται από επιχειρήσεις να εγκατασταθούν και να επενδύσουν στις περιοχές της Αρκαδίας, κρίνεται στρατηγικής σημασίας η επαναλειτουργία του Τελωνείου της Τρίπολης. Πρόκειται για μια κρίσιμη και στρατηγικής σημασίας υποδομή στο κέντρο της Πελοποννήσου με άμεση πρόσβαση στο πλέον σύγχρονο διευρωπαϊκό οδικό δίκτυο της χώρας και με άμεση γειτνίαση με τη Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης, η οποία είναι βέβαιο ότι θα υποστηρίξει καταλυτικά την επιχειρηματική δραστηριότητα και θα δημιουργήσει οικονομίες κλίμακος. Είναι επίσης βέβαιο ότι θα αποτελέσει ένα ακόμα κίνητρο προσέλκυσης επενδύσεων.

Σε αναμονή της απάντησής σας, σας δηλώνω ότι το Επιμελητήριο Αρκαδίας προτίθεται να συνδράμει με όλες τις δυνάμεις του για την ευόδωση του σκοπού αυτού».

Η επιστολή κοινοποιήθηκε:

  • Πρόεδρο Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, κ. Κωστή Μουσουρούλη
  • ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
  • Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα
  • ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
  • ΚΕΕΕ
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΜΕ

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις