ΕΛΛΑΔΑ. Σε 10-15 θα δοθεί το επίδομα ακρίβειας, σύμφωνα με όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στο ΣΚΑΪ, συμπληρώνοντας ότι το μέτρο δικαιούνται ευάλωτα νοικοκυριά, χαμηλοσυνταξιούχοι, άτομα με αναπηρία και δικαιούχοι του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης.

Πρόκειται για ένα επιπλέον μέτρο ανακούφισης για τον μετριασμό των επιπτώσεων της ακρίβειας, είπε ο κ. Οικονόμου προσθέτοντας ότι το ποσό θα δοθεί ανά δικαιούχο, θα δοθεί σε χρήμα, θα είναι αφορολόγητο και δεν θα συμψηφίζεται. Σημείωσε ότι θα δοθεί σε περίπου 650.000 νοικοκυριά και το ύψος της δαπάνης είναι κοντά στα 350 εκατ. ευρώ. Πρόσθεσε ότι σύντομα θα έρθει και η αύξηση του επιδόματος που δίνεται για τα παιδιά.

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση ότι το μέτρο δεν είναι αρκετό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι είναι τέτοιο το μέγεθος των αυξήσεων που όποια κίνηση και να κάναμε, δεν θα μηδένιζε τις αυξήσεις. Ζούμε πρωτόγνωρες αυξήσεις, είπε χαρακτηριστικά.

«Ο κόσμος δοκιμάζεται, θέλει περισσότερα, αγανακτεί, φοβάται, είναι σε απόγνωση. Αυτό είναι το ένα. Το άλλο είναι ότι η κυβέρνηση έκανε και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι μπορεί για να σταθεί στο πλευρό των πολιτών. Κάθε φορά που έρχεται μια δέσμη μέτρων, ο κόσμος ζητάει τα επόμενα, αυτό είναι το λογικό για τον κόσμο, αλλά δεν είναι απεριόριστες οι δυνατότητες. Η στήριξη δεν ξεκίνησε τώρα, είναι σε εξέλιξη από τον Σεπτέμβριο και ξεδιπλώνεται και ενισχύεται ανάλογα με την εξέλιξη της κρίσης» είπε ο κ. Οικονόμου.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση σκοπεύει να μειώσει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, κάτι που άφησε χθες ανοιχτό ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι πάντα υπάρχουν όπλα πάνω στο τραπέζι, ωστόσο στην κυβέρνηση υπάρχουν προβληματισμοί σχετικά με την εφαρμογή αυτού του μέτρου.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, ο πρώτος προβληματισμός είναι εάν θα φτάσει η μείωση στους καταναλωτές ή θα απορροφηθεί από τους ενδιάμεσους κρίκους της αγοράς. Επίσης, είπε ότι η μείωση του ΦΠΑ θα ήταν ένα οριζόντιο μέτρο, ενώ η φιλοσοφία είναι να έχουμε όσο το δυνατόν πιο στοχευμένα μέτρα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις