ΣΠΑΡΤΗ. Αν και η απόφαση της ΡΑΕ για τη χορήγηση άδεια διανομής φυσικού αερίου στην εταιρεία με την επωνυμία «HELLENIC NATURAL GAS DISTRIBUTION ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.» και τον διακριτικό τίτλο «HENGAS Α.Ε.» για τον Δήμο Σπάρτης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ελήφθη τον περασμένο Φεβρουάριο, εντούτοις η δημοσίευσή της στο ΦΕΚ έγινε μόλις προσφάτως (Αριθμός ΦΕΚ 1807, 13/4).

Σύμφωνα με την απόφαση ο κάτοχος της άδειας αποκτά δικαίωμα κατασκευής του Δικτύου Διανομής στο Δήμο Σπάρτης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σύμφωνα με το σχετικό πρόγραμμα που έχει υποβάλει η εταιρεία. Η άδεια διανομής χορηγείται για περίοδο είκοσι πέντε (25) ετών και με λήξη την 31/12/2047. Η διάρκεια ισχύος της δύναται να παραταθεί με απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας

Το συνολικό κόστος της επένδυσης μέχρι το 2005 θα ανέλθει στα 3,858 εκατ. ευρώ. Από αυτά για την ανάπτυξη του δικτύου διανομής στη Σπάρτη θα διατεθούν περίπου 2,5 εκατ. ευρώ.

Η HENGAS αποτελεί την πρώτη ιδιωτική εταιρεία στην Ελλάδα με Άδεια Διανομής Φυσικού Αερίου και ανήκει στην εταιρείας «ΗΕLLAS EDIL S.A.». Η Hengas προήλθε από την απόσχιση του κλάδου της δραστηριότητας διανομής φυσικού αερίου της Hellas Edil που έχει ως αντικείμενο την άσκηση των δραστηριοτήτων του Διαχειριστή Δικτύων Διανομής εντός των γεωγραφικών περιοχών που καθορίζονται από σχετικές άδειες. Η εταιρεία Hellas Edil ελέγχεται από τον επιχειρηματία Μιχαήλ Λαμπρόπουλο σε ποσοστό 91,84176%, σύμφωνα με στοιχεία που είχαν προσκομιστεί στη ΡΑΕ.

Εκτός από την Σπάρτη η Hengas έχει αναλάβει τη διανομή φυσικού αερίου σε διάφορες περιοχές της βόρειας Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις