Αν θεωρείτε πως έφτασε η στιγμή για να ξεκινήσετε να ψάχνετε για αλλαγή παρόχου ρεύματος, τότε καλό θα ήταν να εξασφαλίσετε αρκετό χρόνο έτσι ώστε να πραγματοποιήσετε την έρευνα που χρειάζεται και να βρείτε την πιο συμφέρουσα για εσάς λύση. Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να κάνετε είναι να ξέρετε το πόσες κιλοβατώρες χρησιμοποιείται σε ένα μήνα ή έστω τον μέσο όρο τους. Έχοντας αυτό ως βάση μπορείτε άνετα να κάνετε για το ρεύμα σύγκριση που πρέπει να γίνει για να δείτε ποιος είναι ο πάροχος που σας συμφέρει περισσότερο και αυτός που προσφέρει τα περισσότερα για εσάς και την οικογένειά σας. Όταν βρείτε αυτήν την πληροφορία σίγουρα θα έχετε καταλήξει τουλάχιστον σε τρεις διαφορετικούς παρόχους που η τιμή για την κιλοβατώρα θα είναι πάνω - κάτω η ίδια. Αμέσως μετά θα πρέπει να εξετάσετε τον κάθε πάροχο ξεχωριστά για να δείτε ποιος είναι αυτός που σας προσφέρει περισσότερα με την εγγραφή σας. Αλλάζω ρεύμα σημαίνει βρίσκω αυτόν που θα μου προσφέρει τα περισσότερα στην καλύτερη δυνατή τιμή. Άρα το επόμενό σας βήμα θα πρέπει να είναι η εκτενέστερη έρευνα στις διαδικτυακές σελίδες των παρόχων που έχετε καταλήξει για να δείτε ποιος είναι αυτός που σας προσφέρει τα περισσότερα με την εγγραφή σας. Μετά από εκεί όλα είναι πολύ εύκολα. Μπαίνοντας στο site του παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος που έχετε καταλήξει ότι λειτουργεί θετικά ως προς το συμφέρον σας, θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να πραγματοποιήσετε την καινούργια σας εγγραφή.

Τα πιο συνηθισμένα στοιχεία που ζητούν είναι το ονοματεπώνυμό σας, κάποια στοιχεία επικοινωνίας, τον αριθμό παροχής του ηλεκτρικού σας ρεύματος, την ταυτότητα του προηγούμενου παρόχου σας και το email σας. Αν όλα αυτά σας φαίνονται αρκετά δύσκολα να τα κάνετε μέσω διαδικτύου ή δεν έχτε την ευχέρεια να τα κάνετε, τότε σίγουρα θα μπορέσετε να καλέσετε στο εκάστοτε τμήμα εξυπηρέτησης πελατών και να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας μέσω τηλεφώνου. Εξαιτίας της πανδημίας, όπως πολλά πράγματα έτσι και οι εγγραφές σε νέους παρόχους έχουν γίνει αρκετά πιο απλά έτσι ώστε να μην χρειάζονται περαιτέρω επαφές ή επισκέψεις σε καταστήματα. Γιο’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είτε στέλνονται τα συμβόλαια μέσω e mail ή με μέσω μιας εταιρεία courier. Αν όμως δεν επιθυμείτε καμία από τις παραπάνω μεθόδους, τότε μπορείτε κάλλιστα να επισκεφθείτε το κατάστημα του παρόχου που επιθυμείτε και να πραγματοποιήσετε την αλλαγή παρόχου ρεύματος αλλά και την υπογραφή των συμβολαίων.

Τι σημαίνει αλλάζω ρεύμα και πώς μπορώ να το πραγματοποιήσω για να λειτουργήσει ως προς το συμφέρον μου;

Ψάχνοντας για ρεύμα και σύγκριση μεταξύ των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να μπερδευτείτε αρκετά. Αυτό όμως δεν πρέπει να είναι κάτι που να σας φοβίζει. Για να αποφύγετε τέτοιου είδους καταστάσεις θα πρέπει να συγκεντρώσετε ορισμένες πολύ σημαντικές πληροφορίες που θα σας δώσουν την δυνατότητα να καταλάβετε τι λειτουργεί ως προς το συμφέρον σας και τι όχι. Αν τριγυρίζει διαρκώς στο μυαλό σας «αλλάζω ρεύμα – πώς;» τότε μία από τις πρώτες σας κινήσεις θα πρέπει να είναι η συλλογή παλαιοτέρων λογαριασμών σας για να έχετε μια γενική ιδέα για το πόσες είναι οι κιλωβατόρες που χρησιμοποιείτε κάθε μήνα ή απλά τον μέσο όρο τους. Όταν το κάνετε αυτό θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορούν να υπολογιστούν online και σε αυτόματη μορφή ποιοι είναι οι πάροχοι που σας συμφέρουν για να συνεργαστείτε, πάντα βάση της κατανάλωσής σας.

Επειδή οι τιμές του ρεύματος πριν από τον πόλεμο στην Ευρώπη δυστυχώς δεν πρόκειται να επανέλθουν σύντομα, θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι η αλλαγή παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να γίνεται αρκετά συχνά. Αυτό και μόνο σαν γεγονός θα πρέπει να μας κάνει να λειτουργούμε πιο «πονηρά» και να είμαστε σε συνεχή αναζήτηση για να βρούμε αυτούς που μας συμφέρουν περισσότερο. Το μεγαλύτερο ποσοστό των εταιρειών ηλεκτρικής για να προσελκύσουν καινούργιους πελάτες, προσφέρουν και πολλά δώρα γνωριμίας όπως δωροεπιταγές σε καταστήματα και σούπερ μάρκετ, δωρεάν τα δύο ή τρία πρώτα πάγια ή κάποιες εγκαταστάσεις στο σπίτι σας για να γίνει σιγά σιγά ένα smart home και πάρα πολλές άλλες προσφορές. Αν και αυτά τα στοιχεία παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για εσάς, τότε θα μπορούσατε κάλλιστα να επικεντρώσετε την προσοχή σας και εκεί.

Ρεύμα – Σύγκριση παρόχων: Κάνοντας την σύγκριση παρόχων ρεύματος πολύ εύκολη

Οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος είναι ένα θέμα που απασχολεί των μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων, ιδιαίτερα από τον πόλεμο στην Ευρώπη και μετά. Ένα λοιπόν θέμα που έχει τα περισσότερα κλικ στο διαδίκτυο στην χώρα μας είναι οι λέξεις ρεύμα – σύγκριση, η αλλαγή παρόχου ρεύματος και οι λέξεις αλλάζω ρεύμα. Όπως εύκολα μπορούμε να καταλάβουμε αυτό δεν είναι τυχαίο σαν γεγονός, αφού οι διογκωμένοι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος μας έχουν απογοητεύσει αρκετά. Κατανοώντας το πρόβλημα, όλες οι εταιρείες παροχής ρεύματος έχουν κάνει τις δικές τους προσφορές και τα δικά τους εκπτωτικά πακέτα που σίγουρα κάποιο από αυτά θα μπορέσει να σας ικανοποιήσει έστω σε κάποιο βαθμό. Για να κάνετε ακόμη πιο εύκολη την απόφασή σας θα πρέπει να ξέρετε τον μέσο όρο της κιλοβατώρας που καταναλώνετε κάθε μήνα αλλά βέβαια και το ποσό που μπορείτε να δίνετε κάθε μήνα για το ρεύμα. Υπάρχουν εταιρείες ρεύματος που παρέχουν οικογενειακά πακέτα που έχουν σταθερή αξία κιλοβατώρας, άλλα που έχουν σταθερό πάγιο και άλλα με κυμαινόμενη κιλοβατώρα. Υπάρχουν βέβαια και εκείνες οι εταιρείες που δίνουν αρκετά δώρα στην πρώτη εγγραφή καινούργιων πελατών. Αν σκεφτείτε όλα τα παραπάνω είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα βρείτε έναν πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας που θα συμβαδίζει σε κάποιο βαθμό με τις απαιτήσεις σας αλλά και θα σας συμφέρει οικονομικά. Η αλλαγή εταιρείας ρεύματος μπορεί να μην είναι τόσο εύκολη όσο μπορείτε να φανταστείτε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει. Κάντε την ζωή σας πιο εύκολη αλλά και πιο οικονομική συγκεντρώνοντας όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για να βρείτε την πιο συμφέρουσα λύση για εσάς και την οικογένειά σας. Η αλλαγή παρόχου ρεύματος με την βοήθεια της σύγκρισης ρεύματος είναι αυτή που θα σας μειώσει το άγχος των λογαριασμών εφόσον από εδώ και πέρα θα μπορείτε να υπολογίσετε τι ακριβώς θα πληρώνετε. Μην ξεχνάτε αλλάζω ρεύμα σημαίνει αλλάζω ποιότητα ζωής!

Μπορείτε να δείτε https://fthinorevma.gr/revma/poia-etaireia-exei-fthinotero-revma/

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις