ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) προτρέπει τους εμπορικούς συλλόγους - μέλη της,

  • «να αποφασίσουν να παραμείνουν τα καταστήματά τους κλειστά», την Κυριακή 27 Νοεμβρίου.

Εμμονή της κυβέρνησης, να κάνει πράξη τα χατίρια των αλυσίδων και των πολυεθνικών.

«Ελπίζουμε αυτή η εμμονή της κυβέρνησης, να κάνει πράξη τα χατίρια των αλυσίδων και των πολυεθνικών να μην οδηγήσει σε πλήρη και χωρίς όρια απελευθέρωση της Κυριακής», αναφέρει η ανακοίνωση:

«Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) σας ενημερώνει σχετικά με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σύμφωνα με το οποίο επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022.

Μετά το σίριαλ των δύο αποτυχημένων προσπαθειών να ανοίξουν τα καταστήματα τις Κυριακές 6 Νοεμβρίου (λόγω κακοκαιρίας) και 13 Νοεμβρίου (λόγω Μαραθωνίου) και παρότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις έχουν καταργηθεί νομοθετικά,

  • η κυβέρνηση αυτή τη Κυριακή έρχεται να ικανοποιήσει για ακόμα μια φορά τα αιτήματα - απαιτήσεις των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων και πολυκαταστημάτων και όχι των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Οι μικρές επιχειρήσεις είναι ηλίου φαεινότερον πως δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα κόστη λειτουργίας και άρα είναι σαφές ότι δεν ήταν δική τους βούληση. Το μόνο που θα τους προσφέρει είναι επιπλέον έξοδα και όπως έχει διαπιστωθεί δεν υπάρχει κανένα εμπορικό ενδιαφέρον αφού τα στοιχεία από την κίνηση στην αγορά τις Κυριακές που ήταν ανοιχτά τα καταστήματα δεν είναι και τόσο ικανοποιητικά για τους εμπόρους στο σύνολό τους.

  • Ελπίζουμε αυτή η εμμονή της κυβέρνησης, να κάνει πράξη τα χατίρια των αλυσίδων και των πολυεθνικών να μην οδηγήσει σε πλήρη και χωρίς όρια απελευθέρωση της Κυριακής.

Η Ομοσπονδία μας είναι ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και πάγιο αίτημά μας είναι η νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, με εξαίρεση άνοιγμα των καταστημάτων 3 Κυριακές το χρόνο, κατά τη χριστουγεννιάτικη και πασχαλινή περίοδο. Προτρέπουμε λοιπόν τους εμπορικούς συλλόγους - μέλη μας να αποφασίσουν να παραμείνουν τα καταστήματά τους κλειστά.

Έχουν γίνει αμέτρητοι αγώνες και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας και την ομαλή λειτουργία του κλάδου!»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις