ΕΛΛΑΔΑ. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Σταϊκούρας είπε πως οι επίσημες ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως η κυβέρνηση δεν ακολουθεί επιδοματική πολιτική αλλά μειώνει τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές.

Υπογράμμισε δε, πως σήμερα έχουμε 3 δισ. λιγότερους φόρους και εισφορές από το 2018.

«Βοηθάμε τα χαμηλότερα εισοδήματα και τη μεσαία τάξη» ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

Διευκρινίσεις και για το Market Pass

Όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών, η νομοθετική διάταξη για το Food Passmarket pass, όπως επίσης ονομάζεται) -το μέτρο που ανακοινώθηκε το Σάββατο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό- αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή αύριο, Τρίτη 20 Δεκεμβρίου.

Μόλις μια ημέρα αργότερα, δηλαδή την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, αναμένεται να ψηφιστεί.

Ο σχεδιασμός του οικονομικού επιτελείου προβλέπει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων να ανοίξει στα μέσα Φεβρουαρίου στο gov.gr και οι πρώτες πληρωμές να γίνουν στο τέλος του ίδιου μήνα.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν το ποσό σε σούπερ μάρκετ, ζαχαροπλαστεία, αρτοποιεία, καταστήματα τροφίμων αλλά και λαϊκές αγορές.

Πρόκειται για μια άυλη κάρτα, στα πρότυπα του Fuel Pass.

«Δεν είναι μόνο για τρόφιμα αλλά για όλα τα προϊόντα που πωλούνται σε αυτούς τους χώρους» ξεκαθάρισε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Ακόμα ο κ. Σταικούρας ανέφερε ότι το ποσό θα πιστώνεται ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας, στην κάρτα κάθε μήνα και αν δεν χρησιμοποιηθεί δεν θα χάνεται αλλά θα μετακυλείται στον επόμενο μήνα.

Για κατάθεση του ποσού στην τράπεζα, οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν το 80% του ποσού σε δύο τριμηνιαίες δόσεις.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις