ΕΛΛΑΔΑ. Ο τουρισμός παραμένει η βαριά βιομηχανία της χώρας. Εκατομμύρια άνθρωποι από κάθε γωνιά του πλανήτη, επιλέγουν Ελλάδα και όχι μόνο τα καλοκαίρια.

Ο τουρισμός απασχολεί από τώρα όσους δραστηριοποιούνται στον κλάδο. Κάνουν υπολογισμούς, αξιολογούν κάθε δημοσίευμα και ψηφοφορία στο εξωτερικό και ευελπιστούν πως οι επόμενοι μήνες, θα είναι οι καλύτεροι των τελευταίων ετών. Μια από τις σταθερές δεξαμενές τουριστών βρίσκεται στην Ολλανδία και έτσι το κλίμα που διαμορφώνεται έχει ιδιαίτερη σημασία.

Η πόλη της Ρόδου επιλέχθηκε από τους Ολλανδούς ως η αγαπημένη τους, στην Ελλάδα για το 2023, στην ετήσια διαδικτυακή έρευνα του δημοφιλούς ιστότοπου Griekenland.net, στην οποία συμμετείχαν 1.156 επισκέπτες.

Η πόλη της Ρόδου έλαβε το 17% του συνόλου των ψήφων και ακολούθησαν η Αθήνα (15%) και τα Χανιά (14%). Σημειώνεται ότι τα Χανιά ήταν η αγαπημένη ελληνική πόλη για τους Ολλανδούς το 2022.

Αναλυτικά το top5 των αγαπημένων ελληνικών πόλεων για τις Ολλανδέζες το 2023 είναι:

  1. Πόλη της Ρόδου (17%),
  2. Αθήνα (15%),
  3. Χανιά (14%),
  4. Κως (13%)
  5. Ρέθυμνο (12%).

Μαζί, αυτές οι πέντε πόλεις, έλαβαν το 71% όλων των ψήφων. Όπως υπογραμμίζει το Griekenland.net, ο αριθμός των ψήφων των 5 κορυφαίων ελληνικών πόλεων ήταν πολύ κοντά, μετά από χρόνια, γι’ αυτό και ήταν εξαιρετικά συναρπαστική η διαδικασία για το ποια ελληνική πόλη θα κέρδιζε.

Η πόλη της Ρόδου επιλέγεται από τους Ολλανδούς και τις Ολλανδέζες κυρίως για το μεσαιωνικό κέντρο της, που βρίσκεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Ελκυστικά στοιχεία επίσης είναι οι πολλοί εμπορικοί δρόμοι, όπου υπάρχουν και πολλά εστιατόρια και μπαρ.

Το Μανδράκι είναι επίσης αγαπημένο σημείο για τους παλιούς ανεμόμυλους και τις κολώνες με το ελάφι και την ελαφίνα στην είσοδο του λιμανιού. Το χάλκινο έργο τέχνης του Κολοσσού της Ρόδου βρισκόταν κάποτε εκεί.

Μετά τις 5 πόλεις, ακολούθησαν: η πόλη της Κέρκυρας (7%), με το κέντρο της να είναι χαρακτηρισμένο ως μνημείο της UNESCO. Η Θεσσαλονίκη (6%), καθώς εκτός από τα τουριστικά της ατού, έχει το πλεονέκτημα να είναι η δεύτερη πόλη της Ελλάδας με καθημερινές πτήσεις όλο το χρόνο από την Ολλανδία.

Οι άλλες επιλογές φέτος ήταν το Ηράκλειο (6%), η Καλαμάτα (3%), ο Βόλος (3%), τα Ιωάννινα (2%) και η Καβάλα (2%).

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις