ΕΛΛΑΔΑ. Ειδικότερα σε δηλώσεις του από την Κοζάνη ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως «έχω πάρει την απόφαση ότι θα χρηματοδοτήσουμε την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για όλο το 2023, αυτό μπορώ να το ανακοινώσω σήμερα».

Συμπλήρωσε δε, πως πρόκειται για κάτι που έχει συμφωνήσει με το υπουργείο Οικονομικών.

«Είναι μία σημαντική παρέμβαση ύψους 76 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ταυτόχρονα έχω ζητήσει και από την Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όλες οι εκκρεμότητες που υπάρχουν σχετικά με αποζημιώσεις να τρέξουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ώστε να μην έχουμε εκκρεμότητες από το παρελθόν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, απευθυνόμενος στους μηλοπαραγωγούς, ο πρωθυπουργός είπε πως θα υπάρχουν σύντομα ανακοινώσεις για οριζόντια στήριξη και για ποικιλίες που ενδεχομένως να ήταν έξω από τον αρχικό μας σχεδιασμό.

«Έχω ήδη δώσει τις σχετικές κατεύθυνσεις στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Από κει και πέρα το πρόβλημα του πρωτογενούς τομέα είναι πιο δομικό, είναι πιο ουσιαστικό και σίγουρα το ζήτημα του κόστους παραγωγής είναι κάτι το οποίο μας προβληματίζει ιδιαίτερα και για τους αγρότες και για τους κτηνοτρόφους μας» ανέφερε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι επαγγελματίες αυτοί είναι αντιμέτωποι με υψηλό κόστος ενέργειας και υψηλό κόστος ζωοτροφών.

«Και βέβαια είναι ένας από τους λόγους που οι τιμές έχουν αυξηθεί και η αύξηση έχει περάσει στον καταναλωτή» τόνισε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι τιμές του γάλακτος είναι πολύ ψηλές.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις