ΕΛΛΑΔΑ. Ξεκινά την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου (11:00), η υποβολή αιτήσεων επιχειρήσεων για τις 1.000 επιπλέον θέσεις του «ειδικού προγράμματος προεργασίας για άνεργους νέους, ηλικίας 18-29 ετών, περιοχών των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης» το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του «κοινωνικού πακέτου» της ΔΥΠΑ για τη στήριξη της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής στις λιγνιτικές περιοχές.

Ωφελούμενοι

Ωφελούμενοι είναι άνεργοι 18-29 ετών και η διάρκεια του προγράμματος είναι 7 μήνες. Η ΔΥΠΑ καταβάλλει αποζημίωση ίση με τον κατώτατο μισθό και αναλογία δώρων και επιδόματος αδείας. Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες 2.000 θέσεις του προγράμματος καλύφθηκαν εντός του 2022 και οι επιπλέον 1.000 θέσεις εξασφαλίστηκαν με αύξηση του προϋπολογισμού κατά 8,5 εκ. ευρώ. Οι αιτήσεις θα παραμείνουν «ανοιχτές» μέχρι την κάλυψη των θέσεων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, καθώς και σε επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του δημοσίου και σε επιχειρήσεις τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και σε περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Δήμοι Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας, Σπάρτης, Οιχαλίας, Καλαμάτας).

Η διαδικασία αίτησης είναι απλή:

  • Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν μία μόνο ηλεκτρονική αίτηση στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ, μέσω του ιστότοπου www.dypa.gov.gr
  • Η ΔΥΠΑ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις
  • Οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ υποδεικνύουν στην επιχείρηση υποψηφίους σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της κενής θέσης
  • Η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων και υπογράφει συμφωνητικό με τον άνεργο

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 22.400.000 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο/Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση 2014 -2020».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις