ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Την δυνατότητα πλέον να προχωρήσουν σε αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης με συστήματα φυσικού αερίου έχουν πλέον οι κάτοικοι της Τρίπολης και της Κορίνθου, καθώς προκηρύχθηκε η σχετική δράση με υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σύμφωνα με το energypress.gr, η εν λόγω δράση υλοποιείται στα πλαίσια του ΕΣΠΑ και αφορά την επιχορήγηση των δημοτών της Τρίπολης και της Κορίνθου που επιθυμούν να συνδεθούν με το δίκτυο του φυσικού αερίου που διαχειρίζεται η HENGAS για την αντικατάσταση των υφιστάμενων συστημάτων θέρμανσης με συστήματα φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της δράσης, η επιχορήγηση ανέρχεται έως 100% του κόστους της εσωτερικής εγκατάστασης και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από τώρα να υποβάλουν την σχετική αίτηση. Μάλιστα, η εταιρεία διανομής Hengas προσφέρει το πρόσθετο κίνητρο της έκπτωσης 100% στα τέλη σύνδεσης για κάθε νέα σύνδεση.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 11.7 εκατ. ευρώ και δικαιούχος είναι η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του ΥΠΕΝ. Φορέας υποδοχής των αιτήσεων, ελέγχου, πιστοποίησης και καταβολής της επιχορήγησης είναι η εταιρεία διανομής φυσικού αερίου Hengas.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις