ΕΛΛΑΔΑ. Από σήμερα Δευτέρα, 1η Μαΐου τίθεται σε ισχύ η χρέωση του νυχτερινού οικιακού τιμολογίου ρεύματος για την θερινή περίοδο του 2023, όπως ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ.

«Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι τίθεται σε ισχύ το νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο θερινής περιόδου από την 1η Μαΐου 2023 μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2023 με συνεχές ωράριο από 23:00 έως 07:00 καθημερινά.

Οι καταναλωτές που επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση για το θέμα αυτό, μπορούν να απευθύνονται στον προμηθευτή τους» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Πώς μπορείτε να διαπιστώσετε εάν διαθέτει ήδη το σπίτι σας;

Για να δείτε εάν διαθέτει το σπίτι σας νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο μπορείτε να ανατρέξετε στον λογαριασμό ρεύματος.

  • Εάν, ο πάροχός είναι η ΔΕΗ, στην μπροστινή όψη του λογαριασμού πάνω δεξιά, αναφέρεται:

ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ: Γ1Ν Οικιακό Τιμολόγιο

  • Επιπλέον, στην πίσω σελίδα του εκκαθαριστικού λογαριασμού αναγράφεται:

Πάγια χρέωση νύχτας

  • Παράλληλα, υπάρχει ένα ενδεικρικό λαμπάκι στον πίνακα εγκατάστασης. Εάν το λαμπάκι αυτό ανάβει το βράδυ, τότε έχετε νυχτερινό ρεύμα.
  • Υπάρχει, επίσης, πάντα η επιλογή να επικοινωνήσετε απευθείας με τον πάροχό σας για να ενημερωθείτε διαθέτετε την υπηρεσία.

Πώς κάνετε αίτηση για νυχτερινό ρεύμα

Ο καταναλωτής, εφόσον το επιθυμεί, μπορεί να προχωρήσει στη διακριτή χρέωση της κατανάλωσης σε δύο χρονικές ζώνες, τη ζώνη κανονικής χρέωσης (ημερήσια ζώνη) και τη ζώνη μειωμένης χρέωσης (νυκτερινή ζώνη)».

Ο ΔΕΔΔΗΕ διευκρινίζει ότι «τα τιμολόγια χρέωσης της ζώνης κανονικής χρέωσης και της ζώνης μειωμένης χρέωσης καθορίζονται από τους Προμηθευτές Ηλεκτρικής Ενέργειας».

Η αίτηση για το νυχτερινό τιμολόγιο μπορεί να υποβληθεί, εφόσον το τιμολόγιο ρεύματος εκδίδεται στο όνομα του ενδιαφερόμενου.

Η διαδικασία γίνεται με δύο τρόπους:

  • Μέσω της εφαρμογής εξυπηρέτησης του ΔΕΔΔΗΕ (ΕΔΩ)
  • Τηλεφωνικά στο 800 400 4000. Να σημειωθεί ότι, υπάρχει πρόσθετη δαπάνη για την ενεργοποίηση της χρονοχρέωσης (νυχτερινό ρεύμα).

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις