ΕΛΛΑΔΑ. Σε μία αποκαλυπτική έρευνα των τιμολογίων ρεύματος των παρόχων προχώρησε η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ).

Αφορά στην περίοδο της ενεργειακής κρίσης και συγκεκριμένα από τον Αύγουστο του 2022 έως και τον Ιούνιο του 2023.

Η ΡΑΑΕΥ συγκέντρωσε τα ακριβότερα και φθηνότερα τιμολόγια ανά πάροχο και τα παρουσιάζει. Σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται οι επιδοτήσεις που δίνει η πολιτεία, οι προωθητικές ενέργειες και οι εκπτώσεις συνέπειας.

Τα ακριβότερα τιμολόγια

Τα ακριβότερα τιμολόγια ρεύματος ανά πάροχο από τον περσινό Αύγουστο μέχρι και τον τρέχοντα μήνα σε ευρώ ανά κιλοβατώρα είναι:

Τα φθηνότερα τιμολόγια

Τα φθηνότερα τιμολόγια ρεύματος ανά πάροχο από τον περσινό Αύγουστο μέχρι και τον τρέχοντα μήνα σε ευρώ ανά κιλοβατώρα είναι:

Η μεγάλη πτώση

Όπως προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων, στα ακριβότερα τιμολόγια ρεύματος οι μειώσεις από τον Αύγουστο του 2022 μέχρι και τον Ιούνιο του 2023 είναι της τάξης του 77%.

Στα φθηνότερα τιμολόγια για το ίδιο χρονικό διάστημα οι μειώσεις φτάνουν μέχρι και το 87%.

Η μεγάλη πτώση αποδίδεται στη βουτιά των τιμών ενέργειας που σημειώθηκε μετά την σταδιακή αποκλιμάκωση του φυσικού αερίου TTF.

Οι επιδοτήσεις

Σε όλο το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο του 2022 μέχρι και τον Ιούνιο 2023 η Πολιτεία προχώρησε στην επιχορήγηση των τιμολογίων ρεύματος.

Το παρακάτω διάγραμμα αποτυπώνει τις επιδοτήσεις μέσω ΤΕΜ που δόθηκαν στους Μικρούς Πελάτες για τις πρώτες 500 kWh κατανάλωσης για Οικιακά, ΚΟΤ & Αγροτικά και πρώτες 1000 kWh κατανάλωσης για Επαγγελματικά έως 35kVA.

Οι επιδοτήσεις για τα οικιακά και αγροτικά τιμολόγια κυμάνθηκαν από τα 0,015 ευρώ ανά κιλοβατώρα μέχρι τα 0,639 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Για την ίδια περίοδο, στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο οι επιδοτήσεις κινήθηκαν από τα 0,005 στα 0,677 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Στα επαγγελματικά τιμολόγια από τα 0,02 μέχρι τα 0,604 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Πηγή: ot.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις