ΣΠΑΡΤΗ. Όπως ενημέρωσε η Δ.Ε.Υ.Α. Σπάρτης, σε εξωγενείς παράγοντες οφείλονται οι διακοπές στην υδροδότηση που παρουσιάστηκαν σε κοινότητες του Δήμου Σπάρτης, το Σάββατο 20/2 και την Κυριακή 21/2.

Ειδικότερα:

Το Σάββατο 20/2, λόγω βλάβης του ΔΕΔΔΗΕ στο αντλιοστάσιο Αμυκλών, πραγματοποιήθηκαν διακοπές νερού στην Τ.Κ Αμυκλών. Ο ΔΕΔΔΗΕ επισκεύασε προσωρινά τη βλάβη και αναμένει υλικά για την οριστική επισκευή της.

Την Κυριακή 21/2, άγνωστοι προξένησαν ζημιές στο αντλιοστάσιο της Τ.Κ. Κεφαλά, αφαιρώντας καλώδια και άλλα υλικά με αποτέλεσμα να υπάρξει έλλειψη νερού στις Τ.Κ Κεφαλά, Χρυσάφων και Καλλονής. Οι ζημιές ξεπερνούν τις 4.000€. Η Τεχνική Υπηρεσία της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. ενεργώντας άμεσα, χρησιμοποίησε εναλλακτική λύση δίνοντας νερό από τη γεώτρηση που βρίσκεται στους πρόποδες του Ταϋγέτου (Κατσαρού). Ωστόσο η λύση αυτή είναι προσωρινή μέχρις ότου αποκατασταθεί η βλάβη.

Αρμοδίως υπογραμμίζεται πως για να δοθεί προσωρινά νερό από τη συγκεκριμένη γεώτρηση λειτουργούν 6 αντλιοστάσια πράγμα που σημαίνει και αυξημένο κόστος παραγωγής.