ΝΕΑΠΟΛΗ. Πρόταση στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» υπέβαλε ο Δήμος Μονεμβασίας, για το έργο: «Ανάπλαση Πλατείας στη Δ.Κ. Νεάπολης – Βιοκλιματικός Σχεδιασμός», συνολικού προϋπολογισμού 500.000 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%).


Σε τι αφορά

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μονεμβασίας, κ. Ηρακλή Τριχείλη, η πρόταση περιλαμβάνει «…τη διαμόρφωση του Κοινόχρησου Χώρου απέναντι από το Καρνάγιο της Κοινότητας Νεάπολης σε πλατεία, στοχεύοντας μέσα από κατάλληλες παρεμβάσεις να δημιουργηθούν νέοι χώροι καθιστικού και πρασίνου ώστε να επιτευχθεί αισθητική αναβάθμιση του αστικού τοπίου, ενίσχυση του χαρακτήρα του τμήματος αυτού και ανάδειξη των ιδιαίτερων χωρικών χαρακτηριστικών της»


Επιπλέον, «...θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκό δέντρο και ηλιακά παγκάκια με πολλαπλές λειτουργίες που θα λειτουργούν μόνο με ηλιακή ενέργεια και είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να προσθέσουν αξία στον κοινόχρηστο χώρο, καθώς θα δίνουν τη δυνατότητα φόρτισης κινητών συσκευών μέσω θυρών USB, δυνατότητα ασύρματης φόρτισης (QI) συσκευών καθώς και διασύνδεσης στο Internet μέσω 4G Wifi».