ΣΠΑΡΤΗ. Αρμοδίως διαβεβαιώνεται πως οι εκκρεμότητες της ΔΕΥΑ Σπάρτης δεν έχουν πέσει σε κάποιον ελεγκτικό σκόπελο και ότι μέχρι τέλους του μήνα θα βγουν οι πιστώσεις για τη διευθέτηση των χρεών της επιχείρησης απέναντι στη ΔΕΗ.

Σε δεύτερο χρόνο μπορούμε να πούμε πως ιδιαίτερα αισιόδοξα είναι τα μηνύματα, σχετικά με την πρόταση της ΔΕΥΑΣ στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για ένταξη της αναβάθμισης του δικτύου ύδρευσης της Σπάρτης.

Αυτό προκύπτει από τη συνάντηση που πραγματοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, παρουσία του δημάρχου Σπάρτης κ. Πέτ. Δούκα και του Γενικού Διευθυντή της ΔΕΥΑΣ κ. Ηλ. Τρακάκη.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης που, ειρήσθω εν παρόδω, ήταν η 2η σε μια εβδομάδα του βουλευτή με τον κ. Πέτσα, γνωστοποιήθηκε στον υφυπουργό η απόφαση της διοίκησης του Σπαρτιατικού Συλλόγου Σπάρτης για τη συμφωνία παραχώρησης έκτασής του, έναντι του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Σπάρτη, στον Δήμο, για την ανάπτυξη αθλητικής εγκατάστασης.

Ο κ. Κρητικός τόνισε πως, «…υπάρχει ήδη έτοιμη εμπεριστατωμένη μελέτη, η οποία θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί από τη μεριά του Δήμου».

Επόμενη συνάντηση στο Υπουργείο, τέλη Μαρτίου, για τη διερεύνηση ένταξης του έργου, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.