ΣΚΑΛΑ. Την περιοχή νότια της Σκάλας, προς τον Λέημονα, επισκέφτηκε την Κυριακή, 21/3, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σταύρος Αραχωβίτης, ώστε να αποκτήσει προσωπική εικόνα για τη ζημιά που προκάλεσε ο πρόσφατος παγετός στα πορτοκάλια.

Όπως διαπίστωσε, «…η ζημιά που προκλήθηκε είναι εμφανής, τόσο με γυμνό οφθαλμό στην κορυφαία και βορεινή βλάστηση, όσο και με τομές στα πορτοκάλια. Σε αυτά ήδη παρατηρείται το φαινόμενο της αφυδάτωσης».

«Υπάρχει άμεση ανάγκη να προσληφθούν γεωπόνοι, συμβασιούχοι και μόνιμοι, ώστε να εκτιμήσουν την έκταση της ζημιάς στη φετινή παραγωγή», συμπαραίνει ο κ. Αραχωβίτης, κρίνοντας απαραίτητη την «..ενεργοποίηση του προγράμματος ΚΟΕ για την εκτίμηση της ηρτημένης παραγωγής που θα χαθεί από την επόμενη χρονιά, λόγω της καταστροφής της νέας καρποφόρας βλάστησης».

Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση, «…να ενεργήσει άμεσα και κυρίως μεθοδικά, και όχι επικοινωνιακά, για την αντιμετώπιση της κατάστασης», αφού, «…η απώλεια οικονομικών πόρων, τόσο σε ποσότητα παραγωγής την τρέχουσα αλλά και την επόμενη χρονιά, καθώς επίσης και η μειωμένη τιμή παραγωγού ανά κιλό θα φέρει τεράστια απώλεια εισοδήματος στους κατοίκους της περιοχής».