ΣΠΑΡΤΗ. To διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑ Σπάρτης με πολιτική εντολή του δήμαρχου Πέτρου Δούκα που εφαρμόζει ο πρόεδρος Θέμης Πατσιλίβας προχώρησε κατά πλειοψηφία στην αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΥΑ Σπάρτης. Απόφαση που από την πρώτη στιγμή βρήκε επιφυλακτικούς ή αντίθετους τους αιρετούς στο Δημοτικό Συμβούλιο, την αντιπολίτευση και μέλη φορέων και κοινωνίας στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΣ αλλά και το σύνολο σχεδόν των χωριών του Δήμου Σπάρτης.

Η αιτιολογία ότι οι αυξήσεις επιβάλλονται για να διασωθεί η χρεοκοπημένη ΔΕΥΑΣ δεν φαίνεται να είναι επαρκές επιχείρημα αφού το νερό είναι δημόσιο αγαθό, δεν πωλείται, παρέχεται στους πολίτες και ειδικά σε μια περίοδο οικονομικής και υγειονομικής κρίσης δεν μπορεί να το στερηθεί κανένας δημότης. Σε κάθε περίπτωση όμως οι αιρετοί ζητούν ένα τόσο σοβαρό θέμα να εισαχθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης.

Στο Δήμο Σπάρτης το νερό θα έπρεπε να είναι αγαθό εν αφθονία αφού η πόλη και τα χωριά βρίσκονται δίπλα στην νερομάνα Ταύγετο και στον ποταμό Ευρώτα. Όμως φαίνεται ότι τελικά θα γίνει ένα είδος πολυτελείας αν μέσα από αυτό ο δήμος επιχειρεί διαρκώς να ξεχρεώνει της ΔΕΥΑΣ.

Το notospress.gr κατέγραψε την άποψη προέδρων σε χωριά και πρώην δημάρχων της Σπάρτης για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΣ που θα φανούν στους λογαριασμούς των πολιτών τους επόμενους, εαρινούς και θερινούς μήνες…

Κάνουν δηλώσεις, ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής σήμερα της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σταύρος Αργειτάκος, ο τέως δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ, επικεφαλής σήμερα παράταξης της αντιπολίτευσης, Βαγγέλης Βαλιώτης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μυστρά Δημήτρης Σκρουμπέλος, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καστορείου Βασίλης Λαγανάς και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γκοριτσάς Κώστας Γερόντζος.